Datum objave: 07. Svibanj 2012

"Daj 5 za Rinu" donijelo 100 000 kuna za teško oboljelu djevojku

Diana Ferić
Diana Ferić

Humanitarnom akcijom "Daj 5 za Rinu" prikupljeno je  oko 100 000 kuna za pomoć  teško oboljeloj  sedamnaestogodišnjoj Vodičanki  Rini Čičin Karlov. Kulminacija je bila sinoć na završnici akcije "Vodice traže zvijezdu" koja je održana na prepunom Trgu hrvatskih mučenika u Vodicama. Vodičani i njihovi gosti još jednom su pokazali da imaju veliko srce. Nakon dviju izlučnih večeri, pronađena vodička zvijezda u mladoj talentiranoj Izabeli Barižon, a za najboljeg šoumena izabran je Dino Juricev Sudac.

Izabela Bižon je za svoju odličnu izvedbu dobila priliku snimiti u studiju  glazbeni broj s klapom Godimenti i sudjelovati u njegovoj promociji.
Nagradu joj je uručila vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev koja je zahvalila svima - izvođačima, organizatorima  i svi ostalim ljudima velikog srca koji su se uključili u tu akciju,a potom je Rini i njezinim roditeljima uručila ček   s nešto više od 100.000,00 kuna prikupljenih na svim događanjima organiziranim u sklopu humanitarne akcije "Daj 5 za Rinu".


Humanitarnu akciju za pomoć Rini inicirali su građani, vođeni klapom Godimeni i Danijelom Lasanom, a odmah su se odazvali Motoklub Okit, Tae kwon do klub Hrvatski branitelj dragovoljac, Lovačko društvo Vodice i Udrugu branitelja dragovoljaca Domovinskog rata.
U sklopu humanitarne akcije Daj 5 za Rinu, osim Vodiške zvizde, organizirana su sportska nogometna natjecanja i kick boxing pokazne vježbe uz nastup domaćih pjevača, sve sa ciljem da se prikupi što više novčanih sredstava za liječenje
Na Vodišku zvizdu  prijavilo se čak 17 kandidata iz cijele Šibensko-kninske županije, raznih dobnih skupina. Na polufinalnoj večeri izabrano je četiri finalista u pjevačkom dijelu programa: Valentina Tomažin, Diana Maretić, Izabela Barižon, te duet Matea Butko i Cvita Gašpić, dok su kao najbolji šoumeni izabrani Karlo Šprljan, Dino Juričev Sudac  i Lovre Tabula.


Pjevačkom nastupu finalista  sinoć je predhodila revija borilačkih sportova u organizaciji vodičkog Taekwon do kluba Hrvatski branitelj dragovoljac čiji je  vrlo uspješni član i Rina. Na atraktivnoj su reviji, osim domaćina, nastupili: TKD Solaris, TKD Skradin, TKD Lotus Split i TKD Metalac Zagreb. Od ostalih sportova i njihovih demo timova moglo se uživati u spretnosti Kick boxing kluba Zmajevo oko iz Rogoznice i demonstraciji borbe s mačem, u atraktivnosti  Zumba plesa u izvedbi članova kluba Aero Di iz Šibenika i neobičnosti  vještine plesa Capoeera kluba Amazonas iz Šibenika i Kendo kluba Marjan iz Splita.
U ringu se se borili su sportaši Petra Krešimira iz Šibenika i Pit Bulla iz Splita. Po prvi puta neki su gledatelji imali priliku vidjeti demonstraciju vještina Mhuai Thai, a svi su ostali bez daha demonstracijom Antiterorističke jedinice Lučko iz Zagreba.
 

Iz kategorije: Vijesti