Datum objave: 04. Svibanj 2012

Kreće priprema za izgradnju POS - ovih stanova

Diana Ferić
Diana Ferić

Nova zgrada u programu Poticane stanogradnje u Šibeniku  na Meterizama imat će 48 stanova, a počet  će se graditi sredinom iduće godine. Cijena će biti niža od maksimalnih 1 100 eura po četvornom metru, a kupci će u njih useliti najkasnije do sredine 2014. godine. To su danas u Šibeniku najavili mr.sc. Željko Uhlir, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, prilikom potpisivanja  Predugovor o međusobnim pravima i obvezama.Prema sadašnjim procjenama, riječ je o investiciji od oko 18 milijuna kuna što bi na kraju moglo ispasti i manje. 

Željko Uhlir pohvalio je spremnost Grada Šibenika da se uključi u projekt POS -a osiguravanjem zemljišta koje će i infrastrukturno opremiti. Zbog takvog angažmana gradske vlasti, istaknuo je gradonačelnik Županović, cijena četvornog metra tih stanova bit će sigurno manja od zakonom propisanog maksimuma od 1 100 eura. 
Grad Šibenik je, kako je podsjetio gradonačelnik, još 2010. godine objavio Javni poziza prikupljanje poziva za kupnju stana i u programu POS - a na koji je stiglo 146 prijava.: "Ništa od toga nije zastarjelo i svi ti ljudi koji su se javili i dalje ostaju na listi potencijalnih kupaca. Nitko od njih neće otpasti", objasnio je gradonačelnik Županović. 

Grad  Šibenik je, kao što je poznato, 2010. bio raspisao natječaj za kupnju zemljišta za gradnju stanova POS -a. No kako niti jedna od pristiglih ponuda nije bila prihvatljiva, na kraju su se odlučili za česticu na Meterizama koja je u vlasništvu Grada za što je pokrenut i postupak izmjene planske dokumentacije. On će biti završen do kraja ljeta nakon čeka će, kazao je gradonačelnik, uslijediti izdavanje potrebnih dozvola što ne bi trebao biti problem. 
Šibenik je među 12 gradova u Hrvatskoj koji je u APN - ovom programu POS -a,a ukupno će se graditi 570 stanova. Bit tog programa je da država s 25 posto sredstava od ukupne investicije pokreće gradnju stanova, a gradovi se uključuju sa zemljištem i komunalnom opremom što ubrzava investiciju i kupcima stanova pojeftinjuje konačnu cijenu. Predstavnici APN -a će krajem lipnja svim zainteresiranim kupcima u Šibeniku detaljno predstaviti projekt. Gradonačelnik Županović i Željko Uhlir su. nakon potpisivanja Predugovora, obišli i lokaciju namijenjenu gradnji POS - ovih stanova.

U Šibeniku su u vrijeme vlasti HDZ -a napravljene dvije zgrade u programu Poticane stanogradnja. 

Iz kategorije: Vijesti