Datum objave: 04. Svibanj 2012

Gradonačelnik i ŠGF se dogovorili o Spomen - sobi Domovinskog rata 

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Grada Šibenika dr Ante Županović primio je jutros  izaslanstvo Šibenskog gradskog foruma i podržao njihovu  inicijativu  da se u Šibeniku konačno uredi Spomen - soba Domovinskog rata. Sastali su se se kako bi razgovarali o mogućem prostoru za smještaj te spomen - sobe, a nazočan je bio i Ivica Živković, pročelnik Upravnog odjela za imovinsko - pravne poslove.U izaslanstvu ŠGF -a bili su  predsjednik Vladimir Kužina, član, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika Emil Guberina i Zorana Lučića-Lucu , inicijator projekta osnivanja Spomen soba Domovinskog rata.

Spomen - soba na šibenskoj rivi

Gradonačelnik ih je izvijestio kako je Grad pred dobivanjem prostora na Baldekinu, kod spomenka poginulim braniteljima iz Domovinskog rata, u kojima bi bilo primjereno mjesto za Spomen - sobu: „Prije mjesec dana ponovno smo uputili kompletiranu dokumentaciju s priloženim fotografijama, gdje smo od Republike Hrvatske zatražili da nam te zapuštene i devastirane prostore, koji su ruglo tog dijela grada a i potpuno neprimjereni prostoru na kojem se nalazi spomenik našim braniteljima, prepusti u vlasništvo kako bismo ih stavili u funkciju.“, kazao je gradonačelnik. U ŠGF - u, međutim smatraju, da bi primjereni bio prostor u starom dijelu grada, kako bi ta spomen soba bila dostupna i građanima turistima. Gradonačelnik nije odbio niti tu mogućnost, napomenuvši da su početkom ove godine zatražili od HSS -a da napusti taj prostor te im predložili zamjensku lokaciji. "Ponovit ćemo zahtjev HSS-u, te sada dodatno napomenuti koji sadržaj namjeravamo smjestiti u tom prostoru. Vjerujem kako će i čelni ljudi HSS-a prepoznati važnost projekta i prihvaćanjem zamjenskog prostora Grada Šibenika podržati ovu našu zajedničku akciju.“, kazao je gradonačelnik.

Zadovoljni ŠGF -ovci 

Predstavnici ŠGF-a, prema priopćenju koje smo dobili iz Ureda gradonačelnika izrazili su zadovoljstvo što je Grad podržao projekt i što će svoje odgovarajuće prostorne resurse ponuditi za smještaj spomen-sobe. „Još prije dvije godine gradonačelnik i ja smo razgovarali o ovom projektu i mislim da je krajnje vrijeme da ga mi Šibenčani zajednički realiziramo. Drago mi je da imamo podršku gradonačelnika i nadam se da će Spomen-soba biti na ponos Grada Šibenika.“, kazao je Lučić-Luca.

Iz kategorije: Vijesti