Datum objave: 02. Svibanj 2012

"Izvor ljubavi" dovodi u Šibenik eminentne stučnjake za disleksiju

Diana Ferić
Diana Ferić

" Moje dijete ima teškoće u učenju" - naziv je novog edukativnog seminara i radionice koje će 11. i 12. svibnja u Šibeniku  organizirati šibenska  Udruga za pomoć djeci s teškoćama u učenju "Izvor ljubavi". Jedna o njihovih glavnih aktivnosti upravo su  edukativna predavanja  eminentnih stručnjaka iz cijele Hrvatske  kojima žele pomoći roditeljima čija djeca imaju teškoće u učenju zbog disleksije, ali istotobno i senzibilizirati javnost, a posebno odgojno - obrazovne ustanove u Šibensko - kninskoj županiji  kako bi se takvoj djeci pomoglo da lakše i uspješnije savladaju školsko gradivo. 

Na seminaru će biti riječi o prevenciji neuspjeha, čitanju i pisanju, matematici "bez suza" i učenju pokretom, kao suvremenoj metodi učenja koja  daje iznimne rezultate. Gosti predavači su Gina Lugović, prof.mr.spec.klin.psihologije iz Obiteljskog centra u Šibeniku, prof.dr.sc Mirjana Lenček, prof. logoped iz Edukacijsko - rehabilitacijskog  fakulteta u Zagrebu, Željka Butorac, prof. logoped iz OŠ Marina Držića iz Zagreba te Stanislava Leljak Turžanski, prof. logoped iz SUVAG -a. 

Udruga "Izvor ljubavi" postoji oko tri godine, a osim što redovno organizira  besplatnu, dodatnu nastavu za djecu s poteškoćama u učenju  iz cijele Šibensko - kninske županije organizirala je već nekoliko vrlo uspješnih predavanja i radionica s eminentnim predavačima.  
 

Iz kategorije: Vijesti