Datum objave: 30. Travanj 2012

Otvoren 4. sajam agroturizma u Skradinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Svoje proizvode izložilo je na 4. Sajmu agroturizma, koji je jutros počeo u Skradinu, oko 120 izlagača  što je, kako doznajejmo od organizatora,  tridesetak više nego lani. Riječ je  o već tradicionalnoj ponudi - vinima, domaćem pršutu i sirevim,  ekoproizvodima  - od hrane do kozmetike te suvenirima. Županija partner ove je godine Koprivničko-križevačka koja je dovela svojih dvadesetak proizvođača, a gost Sajma je Tuzlanski kanton.

Oni također predstavljaju  svoju raznovrsnu agro - ponudu. Na svečanosti otvaranja  bili su nazočni pomoćnik ministra poljoprivrede Goran Rubin, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, saborski zastupnik Petar Baranović, šibensko - kninski župan Goran Pauk, gradonačelnik Skradina Nediljko Duić, Darko Koren, župan Bjelovarsko - bilogorske županije  te ministrica obrtništva i razvoja  tuzlanskog kantona. Svi oni pozdravili su postojanje takvo sajam naglasivši da je on bitan za prezentaciju malih proizvođača i njihove ponude te njihov lakši dolazak do kupaca, posebno turista pa on igra značajnu ulogu i u turističkoj promidžbi. Šibensko - kninski župan Goran Pauk istaknuo je kako Županija sustavno potiče male poljoprivredne proizvođače, te autohtonu i ekološku proizvodnju i kako ga raduje da  se njihov broj, unatoč krizi povećava.“, naglašava župan Pauk. 

Župan Darko Koren je pohvalio  taj agrosajam u Skradinu kao  dobar način za poslovnog povezivanje sjevera i juga Hrvatske. Kao gradonačelnik Grada Križevaca na sajmu je bio i Branko Hrg, predsjednik HSS -a koji je novinarima kazao kako  je održavanje sajma poput ovoga u Skradinu  važno jer malih proizvođačima i seoskim gospodarstvima omogućava izravnu vezu s kupcima, bez posrednika što u svakom slučaju pridonosi razvoju sela. Unatoč tomu što je danas radi dan na sajmu je bilo  dosta kupaca i posjetitelja, a prava gužva očekuje se sutra. Organizatori Sajma agroturizma su Šibensko - kninska županija i županijska Agencija za razvoj, a suorganizatori Grad Skradin, TZ Šibensko - kninske županije županijska  Obrtnička  i Gospodarska komora.  

Snimili: A. Baranić i D. Ferić

Iz kategorije: Vijesti