Sidebar Menu

Datum objave: 28. Travanj 2012

MUKE PO MDF - u: Nema novca za planirani program!

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog nedostatak novca ovogodišnji Međunarodni dječji festival u Šibeniku  još uvijek ne može utvrditi konačan prijedlog programa, kako je rečeno na danas održanoj sjednici festivalskog vijeća. Tako je utvđen tek  prijedlog  programa 52. MDF-a koji će se održati od 23. lipnja do 7. srpnja. Konačni program vijeće nije moglo donijeti jer je, kako je objašnjeno,  Festival ove godine dobio 100 tisuća kuna manje, pa će se naknadno odlučiti koji će se programi moći izvesti.  Najavljene su i promjene u izboru  selektora programa ali i značaju i ulozi tog festivala: "Prema prijedlogu Ministarstva kulture, urednici pojedinih programa trebali bi se birati na natječaju.Trebamo u formalnom smislu napravito promjene da se festival prilagodi današnjem vremenu, odnosno djeci kojoj je namijenjen, i da pomognemo da dođe do smjene generacija ljudi koji rade festival.“, naglasio je pomoćnik ministrice kulture i član festivalskog vijeća Vladimir Stojsavljević.
Festival će otvoriti predstava u produkciji HNK u Šibeniku "Mačak Đingiskan i Miki Trasi", mjuzikl koji, prema tekstu Vesne Parun, režira Ivan Leo Lemo. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam