Datum objave: 27. Travanj 2012

DOBRA VIJEST: Vlada dala 2,37 milijuna kuna za Banj

Diana Ferić
Diana Ferić

Vrijednost projekta uređenja sportsko - rekreacijskog centra Banj u Šibeniku prepoznala je i hrvatska vlada. Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije prof.dr.sc. Branko Grčić odobrio je jučer sredstva Gradu Šibeniku u iznosu od 2,37 milijuna  kuna za sufinanciranja tog projekta što je skoro u visini vrijednost  radova koji će biti obavljeni u prvoj fazi uređenja Banja.

Sredstva su dodijeljena s pozicije „Poticanje komunalne i društvene infrastrukture na otocima i u priobalju“ u okviru Programa usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj otoka i priobalja u 2012.godini, te su planirana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2012.godinu., priopćio je Ured gradonačelnika Grada Šibenika. Ugovor o sufinanciranj uskoro će supotpisati ministar Grčić  i gradonačelnik Grada Šibenika dr Ante Županović, a za njegovu provedbu bit će nadležna Uprava za regionalni razvoj.

Uređenje plaže Banj počelo je prošlog tjedna prema projektu šibenskog arhitektosnkog biroa ARX. Ukupno su vrijedni oko 2 milijuna i 700 tisuća kuna, a trebali bi biti završeni za 40 dana. Bit će uređen donji dio platoa sa šetnicom, sportski tereni te tribine. Uređenje plaže Banj jedna je od glavnih projekata aktualne gradske vlasti budući da se očekuje da to pridonese revitalizaciji stare gradske jergre i turističkom razvoju Šibenika, a jednako je važno da će će Šibenčani konačno odbiti priliku da se okupaju, kako se to slikovito kaže, u srcu svog grada.

Iz kategorije: Vijesti