Datum objave: 25. Travanj 2012

Nezaposleni u Hrvatskoj osnovali sindikat

Diana Ferić
Diana Ferić

Zajedničku borbu protiv nezaposlenosti najavili su članovi novoosnovanog Sindikata nezaposlenih., piše index.hr. Ako je suditi prema broju nezaposlenih, kažu, bit će to najveći sindikat u zemlji koji u svojim počecima za sad broji oko 1500 članova.

Prava nezaposlenih od danas će braniti sindikat. Uz podršku radnica Kamenskog, ali i brojnih drugih građana, u Zagrebu je osnovan Sindikat nezaposlenih Hrvatske iz kojeg poručuju.

"Bič Božji"


"Mi ćemo biti jutarnja budnica za nezaposlene i za sve koji su pali u jednu apatiju i društvenu depresiju. U isto vrijeme ćemo biti Bič Božji za vlastodršce i društvene čimbenike koji su direktno odgovorni", kazala je počasna predsjednica sindikata Maja Marija Jelinčić. 

Tako će se zalagati za sve one koji su, kako kaže, radna mjesta izgubili zbog pljačkaške pretvorbe i privatizacije. "Malo se govori o onima koji su izgubili pravo na Zavodu za zapošljavanje i ostali nezaposleni pa imamo još nekoliko desetaka tisuća radnika koji rade, a ne primaju plaću. Samo je Pitanje dana kada će se priključiti ovoj vojsci nezaposlenih", zaključila je Jelinčić.

Iz kategorije: Vijesti