Datum objave: 24. Travanj 2012

Gradska Čistoća ugostila učenike povodom Dana planeta Zemlje

Diana Ferić
Diana Ferić

Povodom dana planeta Zemlje učenici prvog E razreda OŠ Petar Krešimir IV iz Dubrave posjetili su  Gradsku čistoću d.o.o. Šibenik. Najprije su razgledali prostor za baliranje, a djelatnici Gradske čistoće objasnili su im način prešanja papira i kartona. Nakon toga su im pokazali  način podizanja, pražnjenja i spuštanja kontejnera na novom kamionu za prikupljanje papira.
U krugu Gradske čistoće prezentiran im je i rad stroja čistilice za čišćenje šibenskih ulica, a imali su prilike vidjeti i predmeti koje su lani učenici š+učenici srednjih škola iz Šibensko - kninske županije izradili od otpadnog materijala.
Najviše ih je oduševila zemaljska kugla izrađena od otpadnih materijala, rad učenika Ekonomske škole Maria Guberine. Učenici su na poklon su dobili kutiju za prikupljanje papira koju su oslikala djeca na radionici Međunarodnog dječjeg festivala,a  i oni su uzvratili poklonom pa je tako Gradska Čistoća d.o.o. Šibenik dobila plakat izrađen od učenika s porukom „Čuvajmo zemlju veliki svijete eko poruku šalje ti dijete“.

Iz kategorije: Vijesti