Datum objave: 23. Travanj 2012

"Noć knjige" večeras u knjižari Matica, Knjižnici i Algoritmu...

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak tri događanja održat će se u Šibeniku  večeras, povodom manifestacije "Noć knjige"  i to u knjižari Matici, Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić i knjižari Algoritam.  U knjižari Matici program traje od 18.00 sati 01.00 sat. U 20.00 sati počet će druženje s prof.Ivom Brešanom  s kojim će razgovarati njegov prijatelji i dugogodišnji suradnik prof. Pero Mioč. “Noć knjige“ u knjižari Matica će  biti popraćena s prigodnim akcijama i popustima.

Čitanje strašnih priča u Knjižnici 

Program u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića bit će u znaku šišmiša. U 18.00 sati dr. sc. Drago Marguš održat će predavanje "Šišmiši - jedini sisavci letači",a bit će predstavljena i njegova knjiga  Šišmiši Nacionalnog parka "Krka" Drage Marguša . Uslijedit će potom Edukativna radionica "Dajmo više za šišmiše" i predstavljanje slikovnice o šišmišima, u organizaciji Javne ustanove "Nacionalni park Krka te pričanje strašnih priča uz svjetlost voštanih svijeća (od 20 do 21 sat). U sklopu manifestacije"Noć knjige" organizirano je i predstavljanje  zvučnih knjiga Stari Šibenik : kalama, skalama i butama i U pohvalu od grada Šibenika Milivoja Zenića, a potom će Nastupiti pjevački zbor Falsetto Gimnazije Antuna Vrančića. POlaznici te škole izvest će filozofski performance Caffe La Fleur i predstaviti svoj školski list Pegla. U 22.30 minuta bit će održana Večer sa šibenskim književnicima na kojoj će sudjelovati Neva Baranović, Ana Bilić Udovičić, Darko Gulin, Olga Jurleka, Duška Krnić, Ivan A. Petras, Branka Rupić i Marija Slavica, a za kraj je predviđena projekcija filma Čuvar stanice Thomasa McCarthyj

Imamović i Veličan u Domalda

Povodom Noći knjige, u knjižari Algoritam bit će organizirano druženje s piscima Borisom Veličanom i Emirom Imamovićem Pirkeom pod nazivom  „Čitanje, a ne skijanje“. Nakon toga oni će gostovati u kafeu Domald gdje će razgovarati sa zainteresiranim posjetiteljima koji će ovom prilikom moći prelistati i neke od knjiga u nakladi Algoritma, a među njima i putopis Borisa Veličana pod naslovom „Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše“, nastao za vrijeme piščevog pješačenja od Zagreba do Sahare.

Ove godine se u Hravtskoj prvi put održava manifestacija "Noć knjige" na  Međunarodni dan knjige i autorskih prava u Hrvatskoj. U knjižnicama diljem zemlje bit će organizirana razna događanja: javna čitanja, predstavljanja knjiga, izložbe, radionice i sl. s ciljem da se u javnosti potakne interes za knjigu kao nezamjenjivo kulturno dobro.Organizatori događanja su Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Knjižni blok - Inicijativa za knjigu, Moderna vremena Info i Udruga za zaštitu prava nakladnika ZANA.

Iz kategorije: Vijesti