Datum objave: 23. Travanj 2012

Samo dva šibenska proizvođača brodova na Danima male brodogradnje

Diana Ferić
Diana Ferić

Najmanje izlagača na Danima hrvatske male brodogradnje, koji će se održati u Splitu od 26. do 29. travnja, prijavljeno je iz Šibensko - kninske županije, u kojoj su otok Murter i Betina kao kolijevke gradnje malih brodova. Splitsko dalmatinsku županiju predstavljat će  16 proizvođača, Zagrebačku 15, Istru i Kvarner 8, Zadarsku županiju 3, a Šibensko kninsku samo 2 proizvođača., javlja Dalmacija News
Dani hrvatske male brodogradnje jedinstveni su nautički sajam koji će se po četvrti put za redom održati od 26. do 29. travnja u marini hotela Le Meridien Lav u Splitu." S obzirom da je potvrđen dolazak  44 proizvođača plovila, Dani hrvatske male brodogradnje ove će godine okupiti čak 60 posto aktivnih proizvođača što ovu manifestaciju čini najvažnijim domaćim sajmom nautike. To je svakako dobar znak pozitivne energije i poslovnog optimizma koji dolazi iz domaćih škverova, a na Danima hrvatske male brodogradnje uz mnogobrojna zajednička druženja brodara i razmjene iskustava upravo je taj optimizam izraženiji nego na bilo kojoj sličnoj manifestaciji - kazao je u ime organizatora predsjednik udruge Dani Hrvatske male brodogradnje Branimir Matijaca.
Posjetitelje i ove godine očekuje niz premijera što na suhom što u moru, tako će se između ostalog po prvi put predstaviti nova plovila iz pogona Adriatic Work Boats, Baracude, Remia Plasta, Fortis 590 Nautičke Milje, Vektor 700, itd. Među najatraktivnijim plovilima zasigurno je Pantagana 41, inovativna 12 metarska motorna jahta koja će postaviti nove standarde hrvatskoj proizvodnji brodova.
Uz Pantaganu posebna zanimljivost je i dolazak polu-podmornice tvrtke Agena Marin koja je ovog vikendauspješno porinuta u Biogradu, a predstaviti će se i Dalmatino 490, nova brodica domaćeg inovatora Ante Grabovca s posebno dizajniranim V trupom kojom će ovaj osebujan brodograditelj pokušati oboriti svjetski rekord u glisiranju.

Iz kategorije: Vijesti