Datum objave: 21. Travanj 2012

Potvrđeno: Ante Kulušić - novi/stari predsjednik županijskog HDZ-a

Diana Ferić
Diana Ferić

Ante Kulušić, kao jedini kandidat za novog predsjednika HDZ-a Šibensko-kninske županije ponovno je izabran na tu funkciju na danas održanoj Izbornoj skupštini županijske organizacije te stranke. Nakon tajnog glasovanja i brojanja listića, Kulušić je prikupio 222 glasa od 244 nazočnih članova stranke, a 22 listića proglašena su nevažećima."Sada nam je pripremati se za povratak na vlast u Šibeniku. U pobjedu ne sumnjam s obzirom na sve ono loše što je aktualna SDP-HNS-ova garnitura napravila, a vjerujte, ja bih volio da su iza njih rezultati bolji. ", izjavio je neposredno nakon objavljenih izbornih rezultata Ante Kulušić.

Nitko nije niti sumnjao u drukčiji ishod izbora na razini županijskog HDZ -a, no Kulušićevi protivnici ističu kako je to što je on bio jedini kandidat izraz nepostojanja demokracije u županijskom HDZ - u te ističu kako je u većini drugih županija bilo više kandidata na izborima. Kulušić je novinarima danas potvrdio da je Županijski HDZ uz Jadranku Kosor,  kandidatkinju za predsjednicu HDZ -a. 
Na današnjem skupu održanom u Solarisu izabran je i novi sastav Županijskog odbora, a među novim članovima su Branka Juričev Martinčev, Josipa Rimac, Sandra Jakelić, Novica Ljubičić, Željko Šimunac, Josip Odak, Joško Jurić, Tihomir Budanko, Nediljko Dujić, Ante Parat, Ante Rakić...

Objavljeno ranije: Izborna skupština županijske organizacije HDZ -a Šibensko - kninske županije bira danas novo vodstvo. Iznenađenja ne bi trebalo biti jer je jedini kandidat dosadašnji predsjednik Ante Kulušić, ali, u svakom slučaju, bit će zanimljiv novi sastav Županijskog odbora. Skup, na kojem je oko 300 sudionika održava se u Solarisu. Novinari su mogli biti samo na uvodnom dijelu na kojem je izabrano radno predsjedništvo, a dosadašnji predsjednik Ante Kulušić održao je kratki uvodni govor. Kazao je kako je nezaposlenost najveći problem koji pritišće Hrvatsku te da su HDZ - u, kada je bio na vlasti stalno brojali koliko ima nezaposlenih,a a da ih je sada toliko da ih se više i ne može izbrojati.

Iz kategorije: Vijesti