Datum objave: 16. Travanj 2012

Institut Ruđer Bošković ograđuje se od Mihelčićevih izjava

Dora Žganjer
Dora Žganjer

 "Institut Ruđer Bošković osuđuje i u potpunosti se ograđuje od svih izjava dr. Mihelčića, koje u pitanje dovode kredibilitet Elaborat stanja okoliša na području buduće plaže u blizini bivšeg TEF-a, studiju koju je Institut Ruđer Bošković u travnju 2011. godine izradio za naručitelja Grad Šibenik. Obzirom da dr. Goran Mihelčić nije sudjelovao u izradi studije nije kompetentan o njoj raspravljati. Također, utvrđeno je da dr. Mihelčić u medijima nastupa kao vijećnik Šibenskog gradskog foruma, a ne kao zaposlenik Instituta“, stoji u pismu koje je vršitelj dužnosti ravnatelja Instituta Ruđer Bošković  Marin Roje uputio gradonačelniku Šibenika Anti Županoviću.

Nakon medijskih istupa Gorana Mihelčića gradonačelnik je tražio službeno očitovanje od dosadašnje ravnateljice Danice Ramljak i od v.d. ravnatelja Roje, očitovanje odnosno službeni stav Instituta s obzirom na Mihelčićevo osporavanje Elaborata.

Dr.sc.Roje nadalje ističe kako je elaborat pokazao da je sukladno svim provedenim mjerenjima i analizama razvidno da je područje bivše Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku pogodno za izgradnju plaže.

„Temeljem rezultata uzorkovanja vode i sedimenta na šest mjesta te uzorkovanja tla na dva mjesta duž područja Crnice zaključeno da izmjerene koncentracije metala u vodi ne predstavljaju prijetnju za živi svijet estuarija rijeke Krke, kao ni za buduće kupače“, stoji, između ostalog, u pismu Marina Roje gradonačelniku Županoviću.

Iz kategorije: Vijesti