Datum objave: 15. Travanj 2012

U Kninu osnovana nova regionalna stranka za Dalmaciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Osnivačka skupština Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije, nove regionalne stranke  održana je danas u Kninu. Okupila je bivše HSP-ovce, ali je otvorena za sve kojima su Hrvatska i Dalmacija pri srcu., kako je rečeno. Za predsjednika je izabran Hrvoje Tomasović, bivši šef HSP-a u Splitu. Za predsjednika Glavnog odbora izabran je splitski gradski vijećnik Luka Roguljić. Svaka dalmatinska županija ima svog potpredsjednika. Ivan Sambunjak dolazi iz zadarske županije, Marija Mamić iz splitske, a Petar Mišo Mihočević iz dubrovačke županije. Potpredsjednik za šibensku županiju bit će izabran naknadno. Glavni tajnik stranke je Denis Šešelj, bivši šef dubrovačko-neretvanskog HSP-a.

Protiv beskrupulozne centralizacije i metropolitizacije

HDSSD je regionalna politička stranka čiji razlozi osnivanja leže u odlučnom otporu i jasnom odgovoru beskrupuloznoj centralizaciji i metropolizaciji Republike Hrvatske prošlih, ali i sadašnje Vlade. Provodi se politika na štetu Dalmacije, ali i drugih zapostavljenih hrvatskih regija, ističu utemeljitelji HDSSD-a. , prenismo s portala Index.hr.
"HDSSD je samostalna i neovisna politička dalmatinska stranka kojoj je program HDSSB-a bio okvir za izradu i usvajanje vlastitog političkog programa, ali i poruka spremnosti HDSSD-a na suradnju sa svim regionalnim i nacionalnim strankama koje djeluju na sličnim programskim načelima", komentirao je predsjednik Tomasović poveznice s Glavaševim HDSSB-om. 

Svaka dalmatinska županija ima svog potpredsjednika HDSSD-a

Na osnivačkoj skupštini HDSSD-a sudjelovalo je 132 osnivača iz svih dalmatinskih županija. Usvojen je i Statut stranke, kojim je regulirano da stranku vode Predsjedništvo i Glavni odbor godinu dana, nakon čega bi se održao izborni sabor HDSSD-a.

Foto: Index.hr

 

Iz kategorije: Vijesti