Datum objave: 15. Travanj 2012

Vaterpoliste ŠIBENIKA porazio splitski POŠK s 8:9

Diana Ferić
Diana Ferić

Vaterpolisti Šibenika izgubili su sinoć od splitskog POŠKA na svom bazenu u Crnici  s 8:9 prvu utakmicu Prvenstva Hrvatske. Narančasti su u utakmicu ušli vrlo ozbiljno i oprezno, piše na službenom portalu VK Šibenik,  te već u 2. minuti susreta, nakon što su se obranili od igrača manje, preko Robin-a pogodili za prvo vodstvo. Nakon prve četvrtine koja je odigrana s minimalnim brojem grešaka, drugu četvrtinu i gosti pojačavaju tempo, ali Šibenčani ipak zadržavaju vodstvo i na poluvremenu.

Nakon teške 3. četvrtine koja je bila prepuna isključenja i 2. peterca, još uzbudljiviju igru smo vidjeli u posljednjoj četvrtini dok su domaćini pokušavali privesti utakmicu u svoju korist. Nakon što je Vlahović osigurao prvi napad, Španja izjednačuje rezultat na 7:7 sa igračem više. Već u sljedećem napadu gosti dobivaju priliku za vodstvo iz peterca, što je i iskoristio Matutinović za svoj četvrti pogodak.  U nastavku igre, nakon što je kapetan POŠK-a Višeslav Šarić dobio isključenje s pravom zamjene, Šarić pogađa za 8:8. Ubrzo gosti vraćaju prednost sa igrača više, a nakon toga domaćini imaju čak četiri pokušaja realizacije igrača više u roku od jedne minute, ali niti jedan udarac (kako sa stative, tako iz vanjske pozicije) nije završio u golu Duje Jelovine. U posljednjim minutama igre gosti dobivaju igrača više, ali Šibenčani još jednom pokazuju uigranost obrane i Jukića na golu. Nakon što su domaćini oduzeli loptu i došli u napad, dobili su priliku za izjednačenje sa igrača više, ali ponovno lopta nije otišla dalje vratnice. Posljednja šansa za izjednačenje bila je 15 sekundi prije kraja susreta kad je Vlahović izborio isključenje i digao publiku na noge, ali nije bilo dovoljno preciznosti i sreće da lopta završi u mreži, pa je konačan rezultat ostao – 8:9.

“Prije svega čestitao bi momcima na borbenosti i zalaganju, dali smo i više nego što smo mogli i zadovoljan sam utakmicom. Kao momčadi nedostajalo nam je par igrača zbog bolesti, ozljeda i privatnih razloga. U početku smo igrali odlično, 2:0 vodstvo, obrana je bila odlična sa puno plivanja i kretanja, te sve ono što smo se dogovorili bilo je provedeno i u bazenu. Tako je bilo sve do poluvremena, a onda nismo iskorištavali igrače više, a POŠK je došao i u prvo vodstvo koje je i držao do kraja susreta.” , izjavio je nakon utakmice Edi Brkić koji ovog puta nije igrao nego je bio trener momčadi.

Iz kategorije: Vijesti