Datum objave: 13. Travanj 2012

ŠIBENSKI STUDENTI OSTALI BEZ ORGANIZIRANE PREHRANE

Diana Ferić
Diana Ferić

Restoran Paparazzi, zatvoren je i prestao je pružati uslugu prehrane za studente Veleučilišta u Šibeniku pa su studenti u Šibeniku trenutno ostali bez organizirane prehrane, donosi Županijski radio Šibenik. Studentski centar u dva je navrata prikupio ponude šest restorana koji bi mogli organizirati studentsku prehranu, no uvjeti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta su vrlo rigorozni, i rješenje još nije pronađeno., 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta imalo je ugovor o organiziranju studnetske prehrane s tvrtkom Prološčić, koja je upravljala restoranom Paparazzi u Šibeniku. Restoran je zatvoren i od onda studenti šibenskog Veleučilišta ne mogu ostvarivati svoje pravo na subvencioniranu prehranu, kaže prodekan za nastavu i studentska pitanja Želimir Mikulić. „Studenti su se javili čim je restoran zatvoren, a mi smo reagirali i obavijestili ministarstvo, koje je ponudilo novi ugovor tvrtci koja je vlasnik, no oni su rekli da neće potpisati novi ugovor.“, rekao je Mikulić.

Studentski centar u Šibeniku, reagirao je odmah nakon što su informirani o zatvaranju restorana koji je davao uslugu prehrane studenata, kaže njegova ravnateljica Marijana Fuštin. „Jako smo iznenađeni, jer je restoran Paparazzi prestao pružati uslugu studentske prehrane, a pokušavamo naći nove restorane koji ćemo preporučiti resornom ministarstvu za obavljanje te djelatnosti.“, rekla je Fuštin.
U rješavanje problema studentske prehrane u Šibeniku uključilo se i Veleučilište, koje će zatražiti i sastanak u Ministartsvu znanosti, obrazovanja i sporta, kaže Mikulić. "Ministarstvu je ponuđeno nekoliko mogućih restorana, no uvjeti koje nudi ministartsvo su rigorozni i na žalost dogovor još nije postignut.", naglasio je Mikulić.
Na sastanku u resornom ministratsvu tražit će se i trajno rješenje problema studentske prehrane u Šibeniku, u prostorima Studentskog doma na Šubićevcu.

"
 

Iz kategorije: Vijesti