Datum objave: 13. Travanj 2012

KOMENTAR: Grad koji ima ovakvu mladost ima i budućnost!

Diana Ferić
Diana Ferić

"Bravo mladi" ili "nakon kiše dolazi sunce" - kolebala sam se kako ću početi ovaj tekst s obzirom na vijesti koje su danas stigle u našu reakciju. Udruge mladih Šibenčana krenule su  u ofenzivu pokazujući da Šibenik nije mrtav grad i da njegov najbolji dio pršti od kreativnosti. Ne znam je li to odgovor na nedavne rasprave o tome je li Šibenik zreo za pokop i treba li ga pokopati i je li taj za neke kontroverzni hepening polučio prve pozitivne rezultate zbog čega je i bio organiziran ili su to mladi i prije pripremali, ali su svakom slučaju unijeli  dašak optimizma i nade  u odnosu na rasprave koje su se vodile proteklih dana. I više od toga! 
"Sajmich“  je simpatičan  i marketinški dobro osmišljen naziv događanja koje će  u organizaciji Šibenske udruge mladih biti održan 19. svibnja u Šibeniku. Zamišljen je kao  okupljanje svih šibenskih kreativaca na jednom mjestu. Vjerujem da će pokazati da takvih u Šibeniku ima i da se Šibenik baš tako lako ne predaje. Danas stiže i vijest  da se Glazbena udruga Šibenski kanal prihvatila posla odlučna u namjeri da promjeni klimu u gradu. Organiziraju Proljetni muzički sajam u Šibeniku, još jedno događanje nepretencioznog naziva koje obećava i ulijeva optimizam.  U to treba ubrojati i nedavno otvorenu izložbu "Šibenik u očima mladih" i uspješno organizirane koncerte. 
To nije dobrodošla promjena samo u odnosu na vijesti iz prethodnih dana koje su se odnosile na sahranu Šibenika i gubitak njegovih urbanih atributa nego je vrijedna jer  ukazuju na još nešto puno dragocijenije - da u ovom gradu nakon dugo godina mladi preuzimaju inicijativu pa možemo parafrazirati  jednog državnika, istina danas ne baš popularnog, i zaključiti: " Grad koji ima ovakvu mladost ne treba brinuti za svoju budućnost". Treba im samo dati priliku da ostvare svoje ciljeve i omogućiti im da pod ovim suncem nađu egzistenciju ( čitaj radno mjesto) umjesto da odlaze u svijet!

-- 

Iz kategorije: Vijesti