Datum objave: 13. Travanj 2012

U Dalmaciji za vikend i do 30 mm kiše na četvorni metar

Diana Ferić
Diana Ferić

Pretežno oblačno, povremeno s kišom bit će i narednog vikenda. U Dalmaciji će ponegdje pasti preko 30 litara kiše po metru četvornom. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, a drugdje umjereno do jako jugo i levant. Navečer će na otvorenom moru zapuhati jaka tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju će se kretati od 8 do 10°C, a uz obalu i na otocima od 12 do 14°C. Najviše dnevne bit će od 12 ponegdje na sjevernom Jadranu do 18°C na jugu Dalmacije.

I u nedjelju će na kopnu biti puno oblaka, ali manje kiše. Više suhog vremena očekuje se u Slavoniji, a poslijepodne i drugdje. Temperatura zraka neće se bitno mijenjati.

Na Jadranu će u nedjelju biti promjenjivo oblačno s više sunčanih razdoblja u drugom dijelu dana. Još će povremeno biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Vjetar će okrenuti na umjerenu tramontanu i zapadnjak koji će na moru imati jake udare. Kasno navečer zapuhat će slabo jugo. Jutro će biti malo svježije. Najviše dnevne temperature kretat će se od 12 do 18°C.

Foto: Ivan Katalinić

Iz kategorije: Vijesti