Datum objave: 12. Travanj 2012

PRIMJERI: Škole postaju središta kvartovskih događanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska Udruga za promicanje duhovne svijesti  ISHA, pod vodstvom Natalije Buneta Klarić, licencirane učiteljice joge, organizira od ove nedjelje u sportskoj dvorani Osnovne škole Tina Ujevića tečaj joge za sve zainteresirane. Uz suglasnost gradske uprave ta je udruga unajmila prostor u školi čime je Baldekin, kao gradska četvrt,  dobio još jedan  kvalitetan program, a to je i dobar primjer  kako se prostor u  školama, kada nema nastave, može koristiti u općem interesu. Na taj način škole postaju i središtem kvartovskih događanja. Tako se i u  OŠ Fausta Vrančića već godinama održava odlično posjećen  tečaj joge. U OŠ TIna Ujevića već se održavaju  tečaj plesa te različite sportske aktivnosti.   

Poznato je da su vježbe joge dragocjene za ljudski organizam, kako u fizičkom tako i u duhovnom smislu i da su odličan način borbe protiv stresa. Nekima je zasmetao naziv ISHA - e kao Udruge za razvoj duhovnve svijesti, jer  smatraju da nije prikladno da se  takvi sadržaji održavaju u školi. Riječ  je o predrasudama  koje na žalost još postoje u hrvatskom društvu, i za koje bismo željeli vjerovati da su u manjini. Proizlaze iz dogmatskog pogleda na svijet. Meditacija, naime  nije niti bi smjela biti  " bauk" već je to  tehnika samorazvoja naše svijesti koja vodi k stvaranju pozitivne energije i  k onomu što je moto ISHA - e, a sadržano je u poruci "Budi sretan, budi svjestan, sreća je stanje vašeg uma." 

Svi zainteresirani za tečaj joge u OŠ TIna Ujevića mogu se javiti na telefon: 091 9345 821 ili 098 9349 540. Tečaj joge održavat će se  svake nedjelje   od 10 do 12 sati.

Iz kategorije: Vijesti