Sidebar Menu

Datum objave: 10. Travanj 2012

Grad neće dopustiti "Sunčanom Hvaru" aktiviranje Obonjana

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik spriječit će svim raspoloživim sredstvima da "Sunčani Hvar" u narednoj turističkoj sezoni napravi bilo što na  otoku Obonjanu, kazao nam je danas šibenski dogradonačelnik Franko Vidović zamoljen da komentira najave da se ta hvarska tvrtka, kao sljednik ORCO grupe, priprema aktivirati neke turističke sadržaje na  Obonjanu za predstojeću turističku sezonu. Prema Vidovićevim riječima, i oni su o tomu nešto načuli ali nemaju nikakvu službenu obavijest. Sunčani Hvar je prije mjesec i pol dana objavio i natječar za radno mjesto "Projekt - menadžer" na Obonjanu i nedavno ga popunio." Nas zanima samo Ugovor koji je ORCO grupa potpisala za izgradnju  luksuznih turističkih sadržaja na Obonjanu i zna se kakva je investicija na Obonjanu bila predviđena. Ne dolazi u obzir da se tamo bilo što drugo radi. To nije interes Grada Šibenika. Grad Šibenik može i sam na Obonjanu otvoriti disco klub ili nešto slično", istaknuo je Vidović.
Pred Trgovačkim sudom u Šibeniku, kao što je poznato,  pokrenut je lani stečajni postupak nad projektnim društvom Obonjan-Rivijera, osnovanim 2008. radi realizacije velike turističke investicije na otoku Obonjanu vrijedne više od 100 milijuna eura. Zahtjev je podnio Milan Arnautović, direktor tvrtke Obonjan Rivijera koju je ORCO osnovao za investiciju na Obonjanu. Ta francujska investicija kuća nije na Obonjanju napravila ništa na što se obvezala Ugovorom, a kada je zapala u financijsku krizu projekt Obonjan, a to znači pravo građenja na njemu, prebacila na  Sunčani Hvar koji, vjerojatno po tome, sada polaže pravo na korištenje Obonjana.  Hrvatska vlada je prije dvije godine Sunčanom Hvaru koji je također bio propao pomogla s 20 milijuna kuna, ali  se ni tada nije na Obonjaju ništa pokrenulo. Očekuje se da Grad Šibenik povrati pravo građenja na tom otoku. ORCO inače od Grada Šibenika traži 17 milijuna kuna pravdajući se da im je to nadoknada za ono što su uložili u projekt Obonjan.  

Foto: Vijesnik

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam