Sidebar Menu

Datum objave: 08. Travanj 2012

Slavljeničke Vodice dočekuju 3 000 žudija

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodički žudije, čuvari Isusova groba, ove godine obilježavaju stotu obljetnicu svoga djelovanja. Središnji događaj jubilarne proslave je Festival žudija, koji se tradicionalno održava svake godine u drugoj župi koja ima žudije, a ove će se godine, 12. za redom, održati u slavljeničkim Vodicama kod Šibenika sutra, na Uskrsni ponedjeljak, s početkom u 12 i završetkom u 14 sati. Svoj su dolazak na Festival u Vodice najavile čak 33 župe s ukupno oko tisuću sudionika.
Festival će započeti prijepodnevnom misom u vodičkoj župnoj crkvi Sv. Križa, poslije koje će se nastaviti smotra žudija iz svih župa sudionica Festivala, a milenijskom fotografijom zabilježit će je poznati vodički fotograf Šime Strikoman. Proslava će završiti sajmom župa i prikazom uskrsnih običaja.
Pokrovitelj programa su Grad Vodice i vodička Turistička zajednica, a organizatori Župa Sv. Križa Vodice i Vodički žudije.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam