Sidebar Menu

Datum objave: 07. Travanj 2012

BISKUP IVAS: "S Kristom uskrslim možemo graditi bolji i sretan svijet!"

Diana Ferić
Diana Ferić

"Vjerujemo da je Uskrs događaj nad svim događajima ljudske povijesti, kojim je Isus, Božjom odlukom i snagom, pobijedio smrt i „stvorio" novi život za novoga čovjeka i novo čovječanstvo. Da je uskrsnim događajem započela nova povijest, novi svjetski poredak: „Kraljevstvo je Božje među vama!" „Gdje je smrti pobjeda tvoja, gdje je smrti žalac tvoj? U Kristu nadmoćno pobjeđujemo!" ", stoji, uz ostalo, u uskrsnoj čestitiki šibenskog biskupa monsignora Ante Ivasa. Govoreći o važnosti i porukama Uskrsa biskup Ivas kaže: "Vjerujemo da je Uskrs događaj nad svim događajima ljudske povijesti, kojim je Isus, Božjom odlukom i snagom, pobijedio smrt i „stvorio" novi život za novoga čovjeka i novo čovječanstvo. Da je uskrsnim događajem započela nova povijest, novi svjetski poredak: „Kraljevstvo je Božje među vama!" „Gdje je smrti pobjeda tvoja, gdje je smrti žalac tvoj? U Kristu nadmoćno pobjeđujemo!"

Vjerujemo da je Uskrsli poslao, i da danas šalje svoje učenike da „idu po svem svijetu, da propovijedaju Evanđelje Uskrsnuća. Vjerujemo da smo i mi po svetom krštenju postali dionici tog uskrsnog događaja. Da smo pozvani živjeti uskrsnu novost „života u izobilju", u zajednici svoje Crkve, u svojim obiteljima i narodu. Vjerujemo da s Kristom uskrslim možemo graditi bolji i sretan svijet. Ne na iluzijama i prevarama, koje silom kapitala i oružja žele uspostaviti svjetski poredak za interese „velike i moćne manjine" koja gospodari nad većinom malih, koji im u pokornosti i poniženju služe. Nego, na novoj zapovijedi: „ljubite jedni druge, kao što sam ja vas ljubio!"

Sretan vam Uskrs, dragi vjernici naše šibenske Crkve-biskupije, sestre i braćo u Uskrslom Pobjedniku Kristu Isusu. Čestitam vam, jer vjerujete, jer se ne bojite, jer se ne date zastrašiti ni obeshrabriti. Čestitam Vam, jer se ničim ne date potplatiti, pokolebati ni zavesti. Jer ne želite biti izdajice, ni lažni svjedoci, ni nepravedni suci… Jer ne želite prezreti Kristovu Istinu, Put i Život… Jer ne želite zanijekati ni razapinjati svoga Boga i Učitelja, ni probadati kopljem njegovo srce, ni srce njegove i naše majke Gospe Marije. Čestitam vam jer vjerujete da u njegovom srcu ima mjesta za sve ljude i sve narode.

Čestitam vam Uskrs, jer se svim zlim silama i rastućoj propagandi nasuprot, oko Isusa živoga u njegovoj Crkvi okupljate. Čestitam vam, jer vjerujem da se sa Uskrslim Gospodinom trudite opraštati i ljubiti. Čestitam vam, jer unatoč svih ljudskih slabosti, snagom njegova Duha, ustrajete na čvrstim temeljima Božje Riječi i nepromjenjivim naravnim Božjim zakonima, graditi bolji svijet, u zajedništvu, solidarnosti i nesebičnoj suradnji sa svim ljudima dobre volje. "
Biskup Ante Ivas predvodit će misno slavlje sutra u 11 sati u šibenskoj katedrali. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam