Sidebar Menu

Datum objave: 04. Travanj 2012

Mandalineta, "beskrajni" bazen i što će još biti na Mandalini?

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Izabrano idejno rješenje hotela te drugih turističkih i poslovnih sadržaja na polotoku Mandalina u koje novac ulaže turska Dogus grupa, a izradila ga je tvrtka "Marinaprojekt"  renomiranog arhitekte  Nike  Bašića, ne tematizira Mandalinu samo kao nautičku i turističku destinaciju nego i kao  uređeno područja Grada s nizom atraktivnih, javnih sadržaja., područje koje će biti u interakciji s ostalim dijelom grada. Niko Bašić, kao što je poznato, iza sebe ima niz zapaženih arhitektonskih projekata ali i kultne instalacije   -  Morske orgulje i Pozdrav suncu u Zadru -  koje su postale jednim od najprepoznatljivih brendova tog grada. Njegova vizija  Mandaline  donosi, nema sumnje, drukčije, perspektivnije  doživljavanje Šibenika i njegove budućnosti! 

Idejno rješenje  poluotoka Mandalina, koje potpisuje Niko Bašić sa svojim suradnicima, ekskluzivno prikazujemo na našem portalu uz ogradu da će ono, u konačnoj varijanti koja će krajem travnja biti službeno predstavljena javnosti, doživjeti preinake, ali one neće umanjiti njegovu vrijednost za Šibenik  i poluotok Mandalinu  koji je destljećima bio izoliran  i "zatočen". Osim izgradnje hotela s pet zvjezdica i luksuznih vila koji  će biti u funkciji uglavnom bogatih posjetitelja marine ili onih koji uživaju u kibiciranju takvog luksuza Bašićev projekt na sjevernoj strani tog poluotoka, okrenutoj prema Šibeniku, nazvanog MANDALINETA, po uzoru na  Barcelonetu, Na tojd jelu će biti   poslovni centar  sa trgovačkim, uredskim i stambenim sadržajima namjenjenog turistima ali i Šibenčanima;  lungomare  za privez tranzitnih jahta, largo mare - prostor za održavanje različitih događanja, VAPORETO postaju  za pristajanje tranzitnih brodica koje bi  povezivale važne točke u šibenskom kanalu i vanjski "beskrajni bazen". Najkraće rečeno, atraktivne sadržaje zahvaljujući kojima bi poluotok Mandalina trebao  postati ne samo luksuzna nautička i općenito  turistička destinacija nego i atraktivno urbano područje Grada Šibenik  uz zadržavanje njegovih topografskih i antropoloških osobitosti - klifova, borove šume i graditeljskog nasljeđa. Dobro je što je investitor, Dogus grupa to prihvatio i prepoznao  takvu namjeru Nike Bašića.  Pogledajte detaljnije to Idejno rješenje te  što o njemu kaže autor.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam