Datum objave: 03. Travanj 2012

Izabrano idejno rješenje budućeg hotela na Kulinama!

Diana Ferić
Diana Ferić

Idejno rješenje Marina projekta d.o.o., arhitekata Nikole Bašića, Zvonimira Bušića i Ivana Kujundžića odabrano je među četiri pozvana, pristigla rješenja, kao slijedeći korak na  realizaciji projekta Hoteli Šibenik u šibenskoj Mandalini. Odlučila je tako Uprava Dogus Grupe, koja je imala težak zadatak odabrati jedno od četiri rješenja uglednih hrvatskih arhitektonskih kuća: UPI2M, Randić i suradnici d.o.o. Njirić plus arhitekti d.o.o. i Marina projekt d.o.o., priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika.

Naime, tijekom ožujka, točnije 19. i 20. ožujka, sva su rješenja predstavljena prosudbenoj komisiji u čijem sastavu su, pored predstavnika Uprave Dogus Grupe, bili i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, zamjenik gradonačelnika Franko Vidović kao i predstavnici Uprave NCP-Remontnog brodogradilišta Šibenik. Članovi Uprave Dogus Grupe, koja je i naručila izradu idejnog rješenja, ali i predstavnici Grada Šibenika i NCP-a,  bili su iznimno zadovoljni razinom kvalitete svih četiriju pristiglih prijedloga, te su nijanse prevagnule da upravo rješenje Marina projekti d.o.o. bude odabrano, u čemu su svi članovi bili jednoglasni.

Odabrano idejno rješenja bit će predstavljeno krajem travnja u Gradskoj knjižnici Grada Šibenika, a u međuvremenu će doživjeti manje preinake. Tako će se do kraja mjeseca travnja, u suradnji s arhitektom Nikolom Bašićem, raditi na preinakama projekta te će konačno rješenje, zajedno sa svim pristiglim rješenjima, biti i službeno objavljeno.

Što se tiče samog projekta Hoteli Šibenik, odmah kreće procedura izrade Urbanističkog plana uređenja (UPU), zatim Idejnog i Glavnog projekta, te na koncu ishodovanje potrebnih dozvola za gradnju. 

Iz kategorije: Vijesti