Sidebar Menu

Datum objave: 03. Travanj 2012

Dogovor o osnivanju Studija energetike i zaštite okoliša u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Fakultet elektrotehnike i računarstva te Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu spremni su u Šibeniku, do početka sljedeće akademske godine, osnovati  dislocirani studij energetike i zaštite okoliša, a financirao bi se po principu javno - privatnog partnerstva. To je zaključeno  na sastanku koji je održan u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu, a uz šibensko - kninskog župana Gorana Pauka i gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića bili nazočni  i prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš rektor Sveučilišta u Zagrebu, zatim prof.dr.sc. Boris Cota posebni savjetnik Predsjednika RH za gospodarstvo, dr.sc. Danica Ramljak ravnateljica Instituta Ruđer Bošković, prof.dr.sc. Nedjeljko Perić dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Ivan Juraga dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Nikola Čavlina ispred Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Zvonko Pešić prof. ravnatelj Šibenske privatne gimnazije, mr.sc. Marija Šćulac Domac ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dr.sc. Haris Boko ispred Energetskog instituta Hrvoje Požar, Dean Vidak ispred Instituta Ekonerg i Katarina Prpić iz Ureda Rekrtora. Svi su izrazili su potporu tom projektu i spremnost da se uključe u njegovu provedbu, kako je danas priopćeno iz Ureda šibensko kninskog župana i Ureda šibenskog gradonačelnika. Prvi korak bio  bi pokretanje studija na preddiplomskoj razini pa su osnovane  dvije radne skupine; jedna koja će pripremiti polazni prijedlog studijskog programa i druga koja će izraditi prijedlog razvoja postojeće istraživačke baze.

Za koordinaciju prve radne skupine zadužena su dva dekana: prof.dr.sc Nedjeljko Perić i prof.dr.sc. Ivan Juraga, a u nju bi se uključili i dr. sc. Haris Boko, zatim prof.dr.sc. Tarzan Legović te predstavnik Grada Šibenika. Drugu skupinu čine dr.sc. Danica Ramljak i dr.sc. Irena Ciglenečki Jušić s instituta Ruđer Bošković, prof.dr.sc. Nikola Čavlina te predstavnici drugih instituta. Realno je očekivati da će se dislocirani studij početi izvoditi u akademskoj godini 2013./2014., no da bi to bilo moguće potrebno je što prije izraditi prijedlog studijskog programa i dostaviti ga Sveučilištu u Zagrebu na postupak vrednovanja i to najkasnije do 1. listopada 2012. Potrebno je  i osigurati prostor u kojem bi se studij izvodio,a za početak bi to bilo na Veleučilištu u Šibeniku. Postoji mogućnost  i da se u tu svrhu urede i prostori u iNavis centru, ali dugoročno gledano, potrebno je izraditi Studiju izvodljivosti, te detaljni plan troškova u smislu kvalitetnog planiranja i održivosti takvoga projekta. 

Foto: arhiva ( (Večernji list)

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam