Datum objave: 01. Travanj 2012

ROĐENDAN ŠGF-a: Politički suradnici i oponenti na jednom mjestu

Diana Ferić
Diana Ferić

Proslava 3. rođendana Šibenskog građanskog foruma, sinoć u caffe baru Domald, okupila je njihove političke suradnike ali i političke oponente te mnoge osobe iz javnog života Šibenika. Izostali su jedino gradonačelnik dr Ante Županović, koji se opravdao neodgodivim obavezama  te saborski zastupnik SDP -a  i zamjenik  gradonačelnika Franko Vidović. Bili su tu  šibensko - kninski župan Goran Pauk, predsjednik Gradskog vijeća mr Goran Grguričin,  saborski zastupnik HNS -a  izamjenik gradonačelnika Šibenika Petar Baranović, gradski vijećnici HDZ -a, Tomislav Ninić i Tomislav Jukić,  Danijel Mileta, Siniša Burić,Nezavisni Ivan Ninić i Boris Dragutin, načelnik Općine Primošten Stipe Petrina, predsjednica Županijske organizacije SDP -a Anita Bara, predsjednik GO HSLS Zoran Popović i mnogi drugi. Atmosfera je bila nadasve ugodna i građanska. Za dobru zabavu pobrinula se grupa Bagatin svojom odličnom svirkom, a za gastronomski dio zaslužne su neke članice ŠGF -a te posebno  Veljko Paklar koji je pripremio izvrsnu paštetu od vepra, domaće njoke i na kraju rođendnasku Schwarzwald tortu.
Članovi i osnivači Foruma Vlado Kužina, Zlatko Štrbinić i Emil Guberina u kratkom obraćanju istaknuli su kako će i dalje biti "nestašni" kao i svaki trogodišnjak te da će se u politici, kao i do sada, zdušno i beskompromisno zalagati za šibenske i opće vrijednosti u interesu svih građana. Istina, odmah poslije ponoći, kada je počeo 1. april priopćili su da će zbog teške situacije u Gradu u svemu podržavati one koji su vlasti što je naravno bila prvoaprilska šala. 

Šibenski građanski forum osnovan je uoči prošlih lokalnih izbora kao udruga svih građana koji žele raditi na dobrobit Šibenika bez obzira na politička uvjerenja. U  Gradskom vijeću imaju dva vijećnika. Službeno su koalicijski partner SDP - a  i HNS - a no često istupaju kao oprba kritizirajući poteze i neke projekte vodstva Grada 

Iz kategorije: Vijesti