Datum objave: 30. Ožujak 2012

Baranović i Vidović traže hitan sastanak s ravnateljem Carinske uprave

Diana Ferić
Diana Ferić

Franko Vidović i Petar Baranović danas su kao zastupnici u Hrvatskom saboru, ali i kao zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika,  zatražili hitan sastanak s ravnateljem Carinske uprave Ministarstva financija Zlatkom Grabarom, kako bi porazgovarali o carinskoj službi u Šibeniku i njezinom daljnjem statusu s obzirom na najave o gašenju njezina sjedišta u Šibeniku i pripajanja Splitu, priopćeno je iz njihova Ureda. Dogodilo se  to nakon što  su predstavnici sindikata Carine uputili apel javnosti i čelnicima Grada i Županije da reagiraju zbog navodnog gašenja šibenske  carinarnice pa ispada da čelni ljudi Grada i saborski zastupnici o tome do tada nisu imali pojma.  

Podsjetimo, apel da se spriječi gašenje Carinarnice Šibenik i njezino pripajanje Carinarnici Split uputili su jutros  Perica Ninić, CSH povjerenik podružnice Carinarnice Šibenik i Vinko Šupe, SDLSN RH povjerenik podružnice  Carinarnice Šibenik medijima, šibenskom Gradskom vijeću, gradonačelniku Grada Šibenika, županu Šibensko - kninske županije te saborskim zastupnicima, a najavili su i prosvjed za 2. travnja. 
Obraćaju im se, kako kažu, potaknuti najavom gradskog vijećnika o sazivanju tematske sjednice gradskog vijeća o zaštiti interesa grada,posebno preustrojem državnih tijela i zaustavljanju gašenja državnih institucija sa sjedištem u gradu Šibeniku. Prema informacijama sindikalista početkom travnja ove godine bit će donesena konačna verzija Prijedloga o gašenju sjedišta Carinarnice Šibenik koja bi od srpnja ove godine trebala   postati sastavni dio Carinarnice Split. "Ovim putem apeliramo da žurno sazovete tematsku sjednicu, kako bi spriječili političkim potezom pera gašenje skoro stoljetne tradicije Carinarnice Šibenik. Važno je naglasiti da ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju Carinarnica Šibenik ne gubi ništa od svog teritorijalnog ni funkcionalnog značenja. Naime postojeća kopnena granica prema Bosni i Hercegovini te morska granica ostaju nepromjenjive.", kažu u svom pismu predstavnici sindikata Carine.
Pozvali su ih i da se priključe djelatnicima Carinarnice Šibenik koji će u ponedjeljak, 2. travnja  održati prosvjed protiv  Odluke o gašenju Carinarnice Šibenik,     

Iz kategorije: Vijesti