Datum objave: 29. Ožujak 2012

Zamračenje šibenske rive 31. ožujka

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna rasvjeta ugasit će se u subotu, 31. ožujka od 20.30 do 21.30 sati na šibenskoj rivi što će biti doprinos Grada Šibenika inicijativi Svjetskog fonda za prirodu povodom svjetskog događanja“Sat za planet Zemlju“. Priključenje toj akciji inicirali su učenici Gimnazije Antuna Vrančića i Turistička zajednica Grada Šibenika. Osim šibenske rive ovogodišnji „Sat za planet Zemlju“ zamračit će i pulsku Arenu, zidine u Dubrovniku, riječku trsatsku Gradinu, splitsku rivu i južno pročelje Dioklecijanove palače, zagrebački Zrinjevac, cijelu Makarsku rivijeru... Sve će te znamenitosti , uz još brojne gradove 31.ožujka u 20.30 h na jedan sat utonuti  u mrak i Hrvatska će tako postati dijelom najveće volonterske akcije na svijetu.

WWF (World Wildlife Fund) je prije pet godina pokrenuo Earth Hour-Sat za planet Zemlju, akciju gašenja svjetla na jedan sat s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa, energetskoj učinkovitosti i ekološkim problemima općenito.
Ova akcija je je evoluirala od inicijative jednog  grada 2007.godine, u veliki globalni pokret u kojem je prošle godine sudjelovao 5251 grad u 135 zemalja svijeta i na svih sedam kontinenata.

Iz kategorije: Vijesti