Datum objave: 19. Ožujak 2012

Goran Pauk novi predsjednik šibenskog HDZ-a

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Goran Pauk premoćno je,  većinom od 109 glasova, izabran  za novog predsjednika Gradskog odbora HDZ-a na danas održanoj Izbornog skupštini stranke. Jedini protukandidat bio mu je Siniša Burić koji je osvojio tek 31 glas nazočnih HDZ-ovaca. Na skupštini je bilo prisutno ukupno 145 članova stranke, a 5 glasačkih listića proglašeni su nevažećim. Izborna skupština završila je prije nekoliko trenutaka iako je službeni početak bio oko 16.30 sati. Novinari su bili nazočni na pozdravnom govoru dosadašnjeg predsjednika Tomislava Ninića i utvrđivanju dnevnog reda dok su uoči najzanimljivijeg dijela, predaje kandidatura i brojanja glasova, bili zamoljeni da napuste dvoranu franjevačkog samostana Sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu gdje se skupština održavala, jer su izborne skupštine stranke, kako su to objasnili HDZ-ovci, tajne. Već na početku otvorenog dijela sjednice, prilikom izbora članova izbornog povjerenstva bilo je očito da jedini Paukov protukandidat, Siniša Burić, nema nikakve šanse.

Nakon što je Tomislav Ninić, kao predsjednik radnog predsjedništva, predložio sedam članova izbornog povjerenstva, javio se Siniša Burić i predložio tri osobe, za koje smatra da bi trebali biti članovi tog tijela. No stotinjak članova stranke nazočnih na sjednici, Burićeve su kandidate gotovo jednoglasno odbili, i prihvatili kandidate koje je predložio Ninić. Već je od ranije je poznat stav Siniše Burića koji smatra da unutarstranački izborni sustav treba mijenjati jer nije logično da se najprije bira izborno povjerenstvo, a tek nakon toga službeni kandidati. Jedan od rijetkih članova koji su stali na Burićevu stranu bio je i Božo Erlić, prvi predsjednik HDZ-a i jedan od najstarijih članova šibenskog ogranka stranke, koji je ironično dometnuo „Živjela demokracija“ te u svom kasnijem govoru upozorio na nedemokratske procese unutar stranke i dao otvorenu potporu Buriću. Siniša Burić i Goran Pauk, kao jedini kandidati nisu izlazili na govornicu kako bi obrazložili nazočnim članovima zašto bi baš oni trebali biti novi predsjednici Gradskog ogranka HDZ-a.
Izabrani su i novi članovi Gradskog odbora HDZ-a u sastavu: Aleksić Davor, Aužina Anita, Bađim Branka, Bašenović Joško, Bukić Davor, Dulibić Željko, Burić Željko, Jukić Tomislav, Klarić Neda, Knežević Petar, Paško Rakić, Svračak Ante, Šumera Velibor, Vučenović Joško, Danijel Mileta, Tomislav Ninić, Ivica Poljičak, Lučev Damir, Stipe Protega i Novica Ljubičić.
 

Iz kategorije: Vijesti