Sidebar Menu

Datum objave: 16. Ožujak 2012

U Šibeniku nema interesa za informatičke tečajeve za djecu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Razočarat će se svaki roditelj u Šibeniku koji pokuša svoje dijete upisati na tečaj informatike kako bi bio informatički pismen, jer takvih tečajeva, vjerovali ili ne, nema. Nema ih zbog toga što nema interesa za njihovo održavanje, a ne zbog toga što ih nema tko držati. Dapače, i Centra za edukaciju  Privatne gimnazija u Šibeniku i informatička tvrtka IT Support imali su vrlo ozbiljnu namjeru organizirati takve tečajeve ali je odaziv izostao. "Mi smo opremili učionicu s 30 kompjutora. Osigurali smo i stručnog predavača ali su se javila samo tri umirovljenika", kažu u IT Supportu koji je mjesecima oglašavao u lokalnim medijima takav tečaj. Isto iskustvo imaju i u  Privatnoj gimnaziji sv Lovre u kojoj imaju sve uvjete za organiziranje takvog tečaja, ali su im se do sada javila samo dva zainteresirana roditelja. Teško je povjerovati  da u Šibeniku izostaje zanimanje za takvu vrstu izobrazbe koja je danas nužna, kao što je nakada  bilo nužno da znate čitati i pisati. Razlog je vjerojatno neupućenost roditelja koji  smatraju da su im djeca informatički pismena ako znaju  nešto ugooglati, koristi facebook i skinuti pjesmu s intereneta. Ali to je kao da znaju čitati i pisati slova, ali ne znaju formulirati ništa više od prosto - proširenih rečenica.  
Istina je da je u svim školama u ŠIbenskku i Šibensko - kninskoj županiji organizirana izborna nastava iz informatike ali je njezina kvaliteta upitna zbog slabe informatičke opremljenosti škola.    

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam