Sidebar Menu

Datum objave: 15. Ožujak 2012

Šibenski Gimnazijalci na Europskom tjednu mladih u Herfordu

Diana Ferić
Diana Ferić

Petoro učenika Gimnazije Antuna Vrančića pod vodstvom prof. Sare Bujas otputovali su na Europski tjedan mladih tema kojeg je "Izazovi ekstremizma za demokratsku Europu", a  održava se u Šibeniku prijateljskom Okrugu Herford od 11.  do 18. ožujka. Na tom međunardonom skupu mladih predstavljat će ne samo  Grad Šibenik nego i  Hrvatsku, a zajedno s kolegama iz Italije (Bassano del Grappa), Francuske (Voiron), Poljske i Njemačke (Herford),  sudjelovat će u prezentacijama, seminarima i radionicama vezanim uz teme populizma i desnog radikalizma u EU, izazova totalitarizma s kojima se suočava Europa, Islama i islamizma, prilikama i mogućnostima pri ulasku Hrvatske u EU.
Svaka grupa predstavit će svoju zemlju. Tako će grupa mladih iz Šibenika u programu pod nazivom "Hrvatska večer" prezentirati svoj grad i zemlju kulturnim, zabavnim i gastro programom.
Novac za putovanja i smještaj za sve sudionike, kao i cijeli projekt "Europski tjedan mladih u Herfordu" osiguran je iz fonda Europske unije.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam