Sidebar Menu

Datum objave: 13. Ožujak 2012

Novosti iz OB Šibenik: Rengenske snimke od sad na CD-u

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Šibenska bolnica dobiva  6 milijuna i 490 tisuća kuna decentraliziranih sredstava za nabavu medicinske opreme i izvođenje građevinskih radova na odjelu ginekologije i porodništva gdje bi radovi trebali završiti najkasnije do srpnja ove godine. Od tog iznosa 2,2 milijuna kuna ide za projekt objedinjenog hitnog bolničkog prijema, modernog oblika medicinske pomoći kroz koji bi se spriječilo „šetanje“ bolesnika po odjelima i omogućio dolazak specijalista k pacijentu umjesto, kao dosad, obrnutu situaciju. Ravnatelj OB Šibenik Željko Burić objasnio je kako nakon odluke Upravnog vijeća bolnice, Županijska skupština mora dati pozitivno mišljenje o svakoj investiciji većoj od milijun kuna, pa tako i u ovom slučaju. Objedinjeni hitni bolnički prijem dijelom financira Ministarstvo zdravlja, a Burić je već s Ministarstvom dogovorio plan opremanja odjela za prvo tromjesečje 2013. godine te nabavku opreme u vrijednosti od 5 milijuna kuna. Dovršetak radova na Hitnom bolničkom prijemu koji će se nalaziti prizemlju poliklinike, na mjestu sadašnje Medicine rada, planiran je za prvi kvartal 2013. godine.

Osim ovih investicija u šibensku bolnicu dr Burić je istaknuo i 510 tisuća kuna namijenjenih digitalizaciji službe radiologije. „Modernizacijom Odjela radiologije postići ćemo da pacijenti sve rengenske snimke umjesto u dosadašnjem formatu, dobivaju u digitalnom obliku, na CD-u ili USB sticku. Sve snimke bir će u digitaliziranoj formi što će značiti lakšu obradu i analizu rengenskih snimaka“, upoznao je novinare s novitetima dr Burić. Također, 300 tisuća kuna  predviđeno je za nabavu ultrazvuka za kirurške dvorane na Odjelu kirurgije . Time bi usred operacije, ukoliko se za to ukaže potreba, mogao obaviti ultrazvuk pacijenta i tako nadopuniti dijagnostičke pretrage umjesto da se on vozi na drugi odjel.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam