Sidebar Menu

Datum objave: 13. Ožujak 2012

Pauk: „Zašto Baranović i Vidović stopiraju projekt nove bolnice?“

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Zbog glasovanja protiv  HDZ - ovog  amandmana da se iz državnog proračuna u ovoj godini osigura novac za  izradu idejnog projekta  šibenske nove bolnice šibensko - kninski župan Goran Pauk prozvao je da današnjoj sjednici Županijske skupštine saborske zastupnike i čelnike Grada Šibenika Franka Vidovića i Petra Baranovića: „Zaprepaštava me neznanje saborskih zastupnika Petra Baranovića i Franka Vidovića koji su poštivajući stranačku stegu do krajnjih granica odlučili nepodizanjem ruku za odluku o financijskoj pomoći za izradu idejnog projekta nove šibenske bolnice stopirati taj projekt“, kazao je Pauk. U Saboru se glasalo o HDZ-ovom amandmanu da se osigura devet milijuna kuna pomoći šibenskoj bolnici, milijun i pol kuna za idejni projekt nove bolnice i sedam i pol milijuna za nabavu aparata za magnetsku rezonancu koji šibenska bolnica, jedina u Hrvatskoj, nema. Baranović je uoči glasovanja o financiranju idejnog projekta izišao iz sabornice, dok su oba dogradonačelnika odbila podržati amandman o nabavci novog magneta.
Pauka je, kako je kazao, neugodno iznenadila Baranovićeva izjava da je prerano govoriti o izradi idejnog rješenja dok zemljište nove bolnice na prostoru bivše vojarne Bribirski knezovi još nije dodjeljeno Gradu Šibeniku: „Čini mi se da je Baranović preslabo informiran jer mi već godinama govorimo o rješavanju postupka izvlaštenja paralelno s postupkom izdavanja lokacijske dozvole. Milijun i pol do dva milijuna kuna je novac koji nam treba za izradu idejnog rješenja koje je podloga za dobivanje lokacijske dozvole kako bi ušli u izvlaštenje novog prostora za bolnicu od države“, rekao je Pauk i dodao da je istina da tog novca trenutno nema.
Zaključio je kako su Baranovićeve kasnije izjave samo pokušaj nesuvislog opravdavanja poteza koji se ničim ne može opravdati, a to je nepodizanje ruke za ovako važan projekt te ostavio otvorenom mogućnost da Županija, kao vlasnik bolnice snosi troškove financiranja idejnog projekta: „Milijun i pol kuna ćemo naći, ako ih neće dati država dat ćemo ih mi iz Županijskog proračuna, ali pravi problem je u tome da naš saborski zastupnik ne podržava projekt“, zaključio je župan Pauk.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam