Datum objave: 13. Ožujak 2012

Zaštitari spriječili Stipi Petrini pristup na sjednicu Županijske skupštine

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Šibensko - kninske županije Goran Pauk, odgovarajući na pitanje vijećnika s Nezavisne liste Stipe Petrine, kazao je da su"sve institucije ove države potvrdili da Stipe Petrina ne može biti vijećnik jer je načelnik Općine". "Dosta mi je više Stipe Petrine. Mislim da je on potrošen, što su pokazali i posljednji izbori,  i da je u tome njegov problem, pa sada pokušava na sebe privući medijsku pozornost", kazao je župan. Najavio da će taj slučaj vrlo brzo riješiti nova administracija  i izjavio da "Petrina sam sebi, a ne županijska vlast , ne dopuštaju da bude na sjednici".

Objavljeno u 9.30 sati:Zaštitari koje je unajmila županijska vlast nisu jutros dopustili Stipi Petrini, načelniku Općine Primošten i izabranom vijećniku u Skupštinu Šibensko - kninske županije prilaz  dvorani u Gradskoj vijećnici u kojoj bi jutros trebala biti održana sjednica te županijske skupštine, ali sve je prošlo mirno, bez naguravanja i incidenata. Stipe Petrina je do 9.30 za kada je najavljen početak sjednice pio kavu, a potom  se zaputio u dvoranu. međutim na stepenicama su ga dočekala šestorica zaštitara zadarske tvrtke "Adriatic security". On ih je samo upitao kolika im je plaća, pokušavajući s njima zadjenuti razgovor,a li su oni šutjeli. Potom se Petrina povukao, a u izjavio novinarima je ponovio kako postoji Rješenje Ministarstva pravosuđa i uprave da je njegov mandat valjan i da ima pravo, kao vijećnik, biti na sjednicama Županijske skupštine. Kazao je kako je jučer razgovarao i s ministrom Arsenom Baukom koji mu je to potvrdio te da  oni koji vode Županjsku skupštinu to ignoriraju kako bi, naglasio je, sakrili  svoje nezakonite postupke kojima mu oduzimaju mandat vijećnika.  Kako što je poznato, sjednica Županijske skupštine trebala je biti održana jučer ali je prekinuta na samom početku Aktualnog sata nakon inzistiranja Stipe Petrine da mu se prizna vijećnički mandat. Petrina je vodstvo Skupštine i Županije počastio optužbama da su kriminalna skupina i slično. Zaštitari su i prije, nakon provedenih  izbora za Županijsku skupštinu, Petrinu koji je pokušavao ostvariti svoj mandat  nasilno izbacivali sa sjednica Županijske skupštine. 

Inače, na današnjoj sjednici župan Goran Pauk podnijet će izvješće o svom radu, a bit će riječi i o  zaštićenim dijelovima Županije i provođenju plana zaštite okoliša u Šibensko - kninskoj županiji.

Iz kategorije: Vijesti