Sidebar Menu

Datum objave: 13. Ožujak 2012

Divlji deponij u Jadrtovcu - komunalni redari nemoćni

Diana Ferić
Diana Ferić

Lučica u Jadrtovcu pretvorena je u divlji deponij građevinskog materijala i šuta koji  se ilegalno dovozi na tu lokaciju. Priča je poznata - kod iskopa i građevinskih radova izvođači investitorima naplate i odvoz građevinskog materijala do odlagališta, ali ga istresu gdje im je najzgodnije i novac stave sebi u džep.
Komunalni redari u Gradu Šibeniku kažu kako su zbog tog divljeg deponija bili na teren. Izvijestili su mjesni odbor od kojega se u takvim situacijama obično traži pomoć u pronalasku onoga tko je odložio otpadni materijal. Predsjednik MO Jadrtovac Predrag Bumbak ističe kako je nekoliko puta pokušao riješiti taj problem ali bezuspješno. Čak je postavio i prepreku kako kamioni koji iskrcavaju otpad  ne bi mogli prići ali je tu i prilazni put prema poljima mještana pa su oni negodovali i tražili da se to ukloni. Bumbak će, kako kaže, pokušati rješenje pronaći u dogovoru s Županijom budući da je  riječ o pomorskom dobru. Postoje dvije mogućnosti- ili da se s sav  taj otpad izvadi što je, po njegovom mišljenju gotovo pa nemoguće, ili da se taj dio lučice,m koja ionako ničemu ne služi otkako je  izgrađena  cesta naspe i na tom dijelu pomorskog dobra naprave neki korisni sadržaji.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam