Datum objave: 03. Ožujak 2012

Dalmatinski derbi između Šibenika i Zadra

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Današnji dalmatinski derbi između Zadra i Šibenika ima silno značenje za obje ekipe. Zadrani žele bijeg iz opasne zone, a Šibenčani priključak u borbi za ostanak: „Veselim se toj utakmici. Očekujem puno ljudi na tribinama, pa i naših navijača. U Zadar idemo u odličnom raspoloženju, bez grča, potpuno rasterećeni. Domaći teren daje prednost Zadru, ali isto tako može biti i dodatni teret. Zadrani će nas sigurno pritisnuti, pokušati odigrati agresivno,... Ali, naš cilj je jasan- odraditi otvorenu, mušku utakmicu i uzeti bodove kojima se možemo približiti ekipama iz sredine ljestvice“, kazao je za Slobodnu Dalmaciju Goran Tomić, trener Šibenika.

Tvorac «novog" Šibenika ističe kako njegovi momci nisu «poletjeli" nakon pobjede protiv Intera: „Vjerujem kako će nas ubuduće svi shvaćati ozbiljnije. No, mi smo ostali čvrsto na zemlji. Inter je zaboravljen već u nedjelju, tako da smo cijeli prošli tjedan bili koncentrirani na Zadar“, veli Tomić.

Zadrani su tijekom zime ostali bez ponajboljeg napadača Santinija, a za ogled sa Šibenčanima ne mogu računati ni na kažnjenog Mršića. To bi trebalo olakšati posao stoperu «naračnastih" Hrvoju Spahiji: “Vjerujte, ti izostanci ne moraju ništa značiti. U HNL-u nema velike razlike među igračima. Poštujemo svakoga, ali nikoga se ne bojimo. Pobijediti će onaj tko uđe u utakmicu s više želje i htijenja“, misli Spahija, novopečeni kapetan Šibenčana.

Spahija je bio strijelac protiv Zaprešićana, može li to ponoviti i u Zadru:

- Nije važno tko će zabiti, važno je da pobijedimo. Puno očekujem od Marune i Mišlova, bivših igrača Zadra, koji će imati motiv više- naglasio je Spahija.

Trener Tomić najvjerojatnije neće mijenjati pobjednički sastav. Upitan je jedino nastup Daniela Georgievskog zbog ozljede.

Očekivani sastav Šibenika (4-1-4-1): H. Slavica- Maruna, Grubić, Spahija, Blaić- Mišlov- Vuk, Georgievski (Pešić), Anić, Malčić- M. Slavica.
Susret se igra danas na zadarskim Stanovima od 15 sati. (Slobodna Dalmacija)

Iz kategorije: Sport