Datum objave: 02. Ožujak 2012

Uskršnja regata i ove godine u Vodicama

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Ovogodišnja, 16. po redu Uskršnja regata održat će se u Vodicama i šibenskom akvatoriju. Regata se održava od 29. do 31. ožujka, a kao i prijašnjih godina, sportski organizator je Jedriličarski klub „ANA“ iz Bakra, u nadležnosti Hrvatskog Jedriličarskog saveza.
Uskršnja regata koja je prošle godine, uz sjajna sportska nadmetanja jedriličara, proslavila svoje 15., jubilarno izdanje, već godinama opravdava epitet medijski najpoznatije i natjecateljski najjače međunarodne višednevne regate u Hrvatskoj. Ono što je odlikuje je odlična organizacija natjecateljskog dijela te brojna događanja koja je prate. Uskršnja regata omiljena je i kod velikog broja ljubitelja jedrenja koji ne sudjeluju u natjecateljskom dijelu, ali je svojim dolaskom svake godine podržavaju i doprinose njenom sportskom i društvenom značaju.

Sportska kvaliteta Uskršnje regate potvrđuje se iz godine u godinu. Ozbiljne pripreme ponajboljih hrvatskih jedriličara kako bi ostvarili što bolji plasman na ‘Uskršnjoj’, sportski okršaji u regatnom polju te natjecateljski duh koji vlada Vodicama za vrijeme njenog održavanja, dokaz su kvalitete i napora organizatora Uskršnje regate da maksimalnim trudom, bogatim fondom nagrada i raznim olakšicama za sudionike regate pridonese jačanju jedriličarskog sporta u Hrvatskoj i na najbolji način svake godine označi početak sezone jedrenja na Jadranu.

Prijave do 26. ožujka

Tako je i ove godine ukinuta startnina za natjecatelje, osiguran je i besplatan privez za jedrilice u gradskoj luci, a sve natjecatelje nakon sportskih okršaja u luci očekuje ručak na brodu. Za sudjelovanje na Uskršnjoj regati mogu se prijaviti sve jedrilice. Sportski dio natjecanja rezerviran je jedriličare koji jedre u sustavu ORC kupa Hrvatske, a ostali sudionici jedrit će po OPEN razvrstavanju.

Pravo sudjelovanja u sustavu ORC International imaju sve jedrilice s valjanom ORC International svjedodžbom za 2012. godinu, dok je za sudjelovanje OPEN razredu za prijavljene jedrilice dovoljna plovidbena dozvola.
Prijave zaprima PBZ-Leasing d.o.o. do 26.3.2012. Sve informacije zainteresirani natjecatelji mogu pronaći na web stranici Uskršnje regate.
 

Iz kategorije: Sport