Datum objave: 21. Veljača 2012

HNS odbio žalbe: NK Šibenik ostaje suspendiran

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Nogometni klubovi Šibenik, Varaždin i Karlovac ostaju suspendirani jer je Disciplinska komisija HNS-a odbila žalbe Šibenika i Varaždina, a Karlovac se na svoju suspenziju nije niti žalio. Dakle, prema aktualnoj situaciji, spomenuta tri kluba nemaju pravo nastupa u 19. kolu Prve HNL predstojećeg vikenda, piše Slobodna Dalmacija.

U žalbenom postupku Šibenik i Varaždin pozivali su se na članak 136. Disciplinskog pravilnika, u kojemu stoji da se suspenzija može odgoditi ukoliko ista može klubu prouzročiti nemjerljivu štetu. Varaždin svoj dug prema bivšem igraču Milanu Pavličiću čak osporava. Varaždinci su predmet proslijedili Sportskom sudu u Laussanneu i od HNS-a traže odgodu suspenzije. Šibenik pak ne odriče svoje dugove, ali u klubu sa Šubićevca ističu kako i oni imaju financijskih potraživanja (350.000 eura od splitskog Hajduka) koja bi riješila njihovu dubiozu.

No, članovi Disciplinske komisije bili su neumoljivi.
“Mi radimo isključivo prema propisima i Disciplinskom pravilniku HNS-a. Nažalost, nije bilo elemenata za ukidanje suspenzije Šibeniku i Varaždinu. Klubovi moraju riješiti svoje financijske probleme do subotnjih utakmica i o tomu izvjestiti delegate ili se nagoditi s vjerovnicima glede odgode njihovih potraživanja“, kazao je predsjednik Disciplinske komisije, Tin Dolički.

Poprilično je izgledno da će natjecanje u Prvoj HNL biti okrnjeno. Pitanje je jedino koliko će klubova svoju financijsku situaciju riješiti do kraja tjedna. Moguće je da prvenstvo nastavi svega 13 klubova!?
“Takva liga ne bi bila lijepa, ali bi sigurno bila po propisima“, smatra Dolički.

Platiti 700 tisuća kuna do subote?

Šibenik trenutačno pritišće sedam suspenzija. Riječ je o bivšim igračima Bačeliću-Grgiću, Likiću, Jurčeviću i Mihaljeviću, aktualnom prvotimcu Malčiću, zatim NK Dalmatincu iz Crnog i konačno, bivšem treneru mlađih uzrasta Siniši Petroviću. Sveukupno, Šibenik bi trebao platiti 700 tisuća kuna želi li igrati subotnju prvenstvenu utakmicu s Interom. Ta varijnta je malo izgledna, budući da u klupskoj blagajni novca nema.

Malo više nade ulijeva mogućnost dogovora s vjerovnicima. Za to će Šibenčanima trebati dosta pregovaračke mudrosti:
- Uspostavili smo kontakte s odvjetnicima koji zastupaju naše vjerovnike. Pokupšat ćemo s njima razgovarati o mogućoj nagodbi. Odnosno, mogućnosti da svoje dugove podmirimo u razumnom roku,a sve kako bismo skinuli suspenziju i normalno odradili sezonu do kraja- istaknuo je direktor kluba Marko Karađole.

Na Šubićevcu se nadaju da će vjerovnici uzeti u obzir Šibenikove argumente i pristati na odgodu plaćanja duga. A argumenti se svode na nadu u dobivanje spora s Hajdukom oko duga za transfer Ante Rukavine u Panathinaikos teškog oko 350.000 eura i novac od naknade za razvoj Antonija Jakoliša koji bi njegov novi klub, ukrajinski Kryvbas trebao uplatiti u Šibenikovu blagajnu. Radi se o 330 tisuća eura. (Slobodna Dalmacija)

Iz kategorije: Sport