Datum objave: 24. Siječanj 2012

FOTO: Bravo Funcuti! Pothodnik na Baldekinu od rugla postao atrakcija

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Pothodnik pokraj sportske dvorane na Baldekinu krajem prošlog tjedna osvanuo je u narančasto-crnim bojama šibenskih Funcuta i od gradskog rugla pretvorio se u umjetničko djelo. Mladi pripadnici navijačke skupine Šibenski Funcuti odlučili su ovaj sivi i neugledni prilaz osnovnoj školi Juraj Šižgorić i sportskoj dvorani učiniti dostojnim sportskih uspjeha koji su se ostvarivali u blizini. Tako je u centru pažnje lik Dražena Petrovića s košarkaškom loptom, stihovi njegove pjesme „Život leti kapetane“, te natpis „KK Šibenka- prvaci 1983.“ kao podsjetnik na slavno doba šibenske košarke.
Tu je i natpis „Jug te voli Šibenko“ te motiv šibenske katedrale, s kojima je pothodnik osvanuo u novom ruhu, a Funcuti za ovaj veliki mural dobivaju samo riječi hvale:
„ Ovo nije naš prvi grafit na Baldekinu, u zadnjih nekoliko mjeseci niknulo ih je nekoliko, a pothodnik smo odlučili urediti u suradnji s OKK Dražen Petrović koji su nam nabavili boju i materijal za farbanje. Najprije smo nacrtali katedralu na jednom od zidova pothodnika, a onda nam je palo na pamet da bi mogli ofarbati i pašamane te nacrtati Draženov lik. U Photoshopu sam izradio šablonu koju smo preko projektora projicirali na zid i tako je nastala slika Dražena s loptom i stihovi iz pjesme „Život leti kapetane“, priča nam Funcut Ivan Knežević koji se sa šestoricom prijatelja tjedan i pol radio na uređenju pothodnika.

Novi mural: Slavna ekipa Šibenke iz 1983. godine

„Svi koji siđu dolje, oduševljeni su, zovu nas i čestitaju pa nam je jako drago što smo napravili nešto dobro za naš grad“, ponosan je Ivan koji najavljuje nove projekte: „Malo ćemo se maknuti s Baldekina i početi oslikavati druge dijelove grada. Već imamo gotovu šablonu za sliku koju ćemo napraviti na Trgu Dražena Petrovića- planiramo nacrtati čitavu ekipu Šibenke iz 1983. godine. Na jednom zidu pokraj Uzorite na Šubićevu planiramo napraviti grafit posvećen 113. šibenskoj brigadi Hrvatske vojske“, najavljuje Knežević. Mi možemo reći-Bravo Funcuti, svaka čast!

Iz kategorije: Sport