Sidebar Menu

Datum objave: 12. Prosinac 2011

Hrvatska lutrija donirala košarkašicama Jolly JB oko 40 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Donaciju  vrijednu  oko 40 000 kuna, namjenjenu nabavi  opreme za male košarkašice  KK Jolly Jadranska banka, uručio je  danas predsjedniku uprave tog kluba  Mirku Goreti  predstavnik  donatora, Hrvatske lutrije, Tomislav Svetina na prigodnoj svečanosti u hotelu Olimpija u Vodicama. KK Jolly JB drugi je od 12 odabranih klubova u Hrvatskoj koji su za svoje  omladinske programe u ovoj godini  dobili novac iz projekta "Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska lutrija za sportske škole" . Taj se projekt  provodi već nekoliko godina s ciljem da se pomogne razvoju sporta u manjim sredinama kako bi djeca sve više odaborala sporta kao svoju slobodnu aktivnost. Na današnjoj svečanosti, uz donatore te predstavnike Jadranske banke i Kluba, nazočni su bili i predstavnici Šibensko - kninske županije i županijskog Saveza sportova. Potporu ovom projektu dali su poznati hrvatski košarkaši te Biserka Petrović i Danko Radić, predsjednik Košarkaškog saveza Hrvatske. Josip Čop, glavni tajnik HOO -a preporučio je mladima bavljenje sportom  u čemu, kako je kazao, uz talent najveću ulogu igaju  trud i rad, a savjetovao im je i da se obrazuju i misle o tomu što će raditi nakon što završe sportsku karijeru.
Suradnja HOO i HL - e  podrazumjeva zajedničku pripremu i promiciju igre na sreću i instant lutrije Jurilica prodajom kojih se dio prihoda izdvaja za unapređenje sporta u manjim gradovima u  Hrvatskoj. Prodaja tih srećaka traje do 31. studenog 2012. godine.  Taj program započeo je 2006. godine. Prikupljeno je  2,1 milijun kuna,  a novac je podjeljen  omladinskim sportskim pogonima  u 21 hrvatskoj županiji.

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam