Datum objave: 05. Prosinac 2011

Ibrahim Kutluay u Šibeniku dobio Draženov dres i obišao spomenik

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Proslavljeni turski košarkaš Ibrahim Kutluay boravi u Šibeniku. Kutluay je tijekom svoje profesionalne karijere igrao za Fenerbahçe iz Istanbula, Ülkerspor, i Efes Pilsen u Turskoj i također za atenski AEK i Panathinaikos u grčkoj ligi prije nego što je otišao u NBA gdje je igrao za Seattle Super Sonics. Inače je zaposlen u Dogus Media Grupi koja je generalni sponzor Građanskog košarkaškog kluba Šibenik pa je jučer nazočio utakmici A2 košarkaške lige Šibenik-Voštarnica iz Zadra, u sportskoj dvorani na Baldekinu u kojoj je Šibenik slavio rezultatom 59:56. 
Na jutrošnjem sastanku u Uredu gradonačelnika, kojem su nazočili i predstavnici GKK Šibenik- predsjednik Ante Gaćina, glavni trener Jeronimo Šarin i tajnik škole košarke Dražen Petrović  Josip Milaković Jota, gradonačelnik Ante Županović je zahvalio Kutluayu na njegovom dolasku i iskazanom interesu da se turska i hrvatska košarka još tješnje povežu. „Šibenik je grad sporta i duge sportske, a posebice košarkaške tradicije. Želja nam je da šibenska košarka ponovo doživi dane stare slave i drago nam je što ste nam na tom putu odlučili biti partneri.“, kazao je gradonačelnik koji je Kutluayu darovao i Draženov dres hrvatske reprezentacije.

Kutluay je zahvalio na prijemu te naglasio kako je dobar poznavatelj hrvatske košarke, te da je imao zadovoljstvo u svojoj bogatoj karijeri igrati s mnogim hrvatskim košarkašima.
Ante Gaćina je također zahvalio Kutluayu na dolasku i zajedničkom projektu koji će imati za cilj razmjenu i sportsku obuku upravo najmlađih košarkaša, jer želja je i turske i hrvatske strane odgojiti zdrave mlade ljude a hoće li netko od njih izrasti u košarkašku veličinu manje je važno.

Ibrahim Kutluay predstavio je i Ibrahim Kutluay košarkašku akademiju, koju je osnovao s još trojicom turskih košarkaša, a Kutluay i gradonačelnik zaajedno su obišli spomenik Draženu Petroviću i položili cvijeće uz klupu na kojoj Dražen sjedi.

Iz kategorije: Sport