Datum objave: 30. Listopad 2011

Prvo gostovanje ragbijaša Šibenika u Sinju

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Ragbijaši Šibenika poraženi su jučer u Sinju u prvom službenom nastupu u sklopu Prvenstva Dalmacije, odnosno neslužbene druge hrvatske lige. Prvenstvo Dalmacije igra se turnirskim sistemom, a sudjeluju četiri ekipe: Šibenik, Atletiko FJ, Nada II i Sinj II. U Sinju je odigran prvi od četiri turnira. Šibenčani nisu imali sreće u ždrijebu pa ih je u polufinalu dopala momčad Nade II pojačana s pet prvotimaca. Iako su naši ragbijaši pružili odličan otpor prvih desetak minuta pa igrači Nade nisu pronalazili put do zgoditka, uskoro je iskustvo splitskih igrača presudilo te su zasluženo pobijedili rezultatom 66:0.
Šibenčani se u ni jednom trenutku nisu opustili i njihova borbenost je nagrađena velikim pljeskom i ovacijama prisutnih na igralištu u Sinju. Bez obzira na visok rezultat zadovoljni su pokazanim u prvoj službenoj utakmici. Druga polufinalna utakmica između Sinja i Atletika završila je rezultatom 45:0.
Utakmica za treće mjesto između Atletika iz Sv. Filip Jakova i Šibenika, dvije najmlađe ekipe u Hrvatskoj, donijela je puno više neizvjesnosti. Šibenčani su dobro parirali u skupu, ali lopta nije nalazila put do krila, koja bi mogla ozbiljnije ugroziti protivnika. Atletiko je u prvom poluvremenu poveo s dva polaganja, a onda su se ozlijedila dvojica bitnih igrača Šibenika te nisu mogli nastaviti utakmicu. Te ozlijede su uzrokovale prevagu i Atletiko je bez problema kontrolirao utakmicu do kraja. Završilo je rezultatom 28:0.
U finalnoj utakmici Nada II je pobijedila Sinj II s glatkih 59:0.
Unatoč porazima, šibenski ragbijaši zadovoljni su svojim prvim službenim nastupima jer su pokazali da se mogu nositi i s najboljim klubovima. S obzirom da klub postoji tek nekoliko mjeseci, čestitke za prikazanu igru su dolazile sa svih strana.
Turnir je završen zajedničkom večerom svih sudionika turnira.
 

Iz kategorije: Sport