Datum objave: 20. Lipanj 2023

VESLANJE / Krkaši na Kupu Dalmacije i bez "kapitalaca" osvojili brojne medalje

Diana Ferić
Diana Ferić

Posljednja, šesta, ovogodišnja regata za „Kup Dalmacije 2023.“ održana je 18. lipnja na mirnoj površini Novigradskog mora s bazom za čamce i logistiku Regate u Posedarju.

Treneri Radečić, Krasić i Milošević na nedjeljni izlet u Posedarje poveli su ukupno četrdeset cura i momaka kojei su činilei dio velikog skupa od preko 300 veslačica i veslača. Unatoč tome što je  izostalo šestero reprezentativaca koje je trener Radečić ostavio u Šibeniku na Novigradskom moru „ulovljeno"  je 7 zlatnih, 3 srebrne i 5 brončanih medalja.

U VK Krka više su puta istaknuli  kako veseli činjenica da u 100-godišnjoj Krkinoj "svići uvijek iznova ima mladog ulja" što se i ovom prilikom nedvojbeno očitovalo u činjenici da su se istaknuli stariji (A) i mlađi (B) kadeti pa, kao šlag na torti, valja istaći da je „KRKA" ukupno najuspješniji klub Dalmacije u uzrastima mlađih i starijih kadeta! Zacijelo bi „KRKA" bila najbolja i u uzrastu mlađih juniora da je trener Mime baš na svaku regatu Kupa vodio puni sastav!

Zlatne medalje osvojile/i su:

Tara Doodney u samcu za starije kadetkinje;

Nando Grubelić, Domagoj Pamuković, Mate Jakelić, Roko Periš i Marijeta Slugan (korm.) u školskom čamcu „GIG" za mlađe početnike;

Franka Zorčić u samcu za starije juniorke;

Jerko Petrović, Franko Šarić, Nikola Dobre i Alberto Rossini u četvercu na pariće za mlađe juniore;

Šime Grubišić i Nato Alfier u dvojcu na pariće za starije kadete;

Šime Slavica i Max Doodney u dvojcu na pariće za mlađe juniore (prva skupina);

Duje Garma i Ivan Dželalija u dvojcu na pariće (druga skupina).

Srebrne medalje:

Marko Rossini i Gabriel Mečev u dvojcu na pariće za mlađe kadete;

Rita Eva Ukić u samcu za mlađe kadetkinje;

Paulo Krnić, Ante Ercegović, Luka Leon Batinica, Toni Matić i Rita Eva Ukić (korm.) u školskom čamcu „GIG" za starije početnike.

Brončane medalje:

Karlo Ofner i Stipe Macura u dvojcu na pariće za mlađe kadete;

Grgo Ćaleta Car u samcu za mlađe kadete;

Franka Zorčić u samcu za seniorke;

Maksim Grigor Franin Pećarica, Karlo Svirčić, Vice Alfier i Ivano Zorica u četvercu na pariće za mlađe juniore;

Lovre Palinić i Luka Papak u dvojcu na pariće za starije kadete.

Marijeta Slugan bila je četvrta, Jakov Mikulandra šesti, Nikoleta Grubišić peta, Marin Trzin četvrti, četvrte su bile i Kiara Ofner i Ana Papak jednako kao i Matija Diklić. Važno je napomenuti da su svi nabrojani, jednako kao i osvajači medalja, uložili znatan napor da, svatko u svojoj disciplini i svome uzrastu, dostojno predstavljaju svoj Klub!

Veseli nas istaći kako su veslačice i veslači iz susjednog nam VK „Dupin" osvojile/i 2 zlata, te po jedno srebro i broncu što samo za sebe svjedoči kako prof. Dražen Babić u Tisnom radi sjajan posao. Također, posebnu zahvalu iskazujemo brižnim domaćinima Regate – V.K. „Jadran" iz Zadra i Općini Posedarje.

Za dva tjedna održat će se na Jarunu Hrvatsko veslačko prvenstvo na koje će treneri Krke povesti 20-ak najboljih. Bit će zanimljivo vidjeti tko će sjediti u kojoj posadi, a navijači ponajviše očekuju da svoje vrijednosti (čitaj: perspektivu) u prvom redu potvrde momci koji su nedavno na Bledu, u dresu izabrane vrste, osvajali najsjajnija odličja!

FOTO: VK Krka

Iz kategorije: Sport