Datum objave: 05. Svibanj 2023

NOGOMET / Varaždinci pobjedili Šibenčane na Šubićevcu s 0 : 2 i zakucali ih na dno ljetvice

Diana Ferić
Diana Ferić

U prvoj utakmici 33. kola Supersport HNL-a Varaždin je na gostovanju na Šubićevcu srušio Šibenik rezultatom 2:0, a golove su postigli Dmitar Mitrovski i Fran Brodić. Ovim ishodom najzadovoljnija će biti Gorica, koja sada ima priliku otići na +4 boda od posljednjeg Šibenika, piše Index.hr

Treba naglasiti i da Goričani imaju bolji međusobni omjer u utakmicama sa Šibenikom, koji tako mora skupiti više bodova od Turopoljaca kako bi ostao u ligi. Ekipu Damira Čanadija u posljednja tri kola čekaju Dinamo, Osijek i Hajduk. Utakmicu je uživo gledalo oko 800 ljudi, a Funcuti su na njenom kraju žestoko vrijeđali domaću ekipu.

Raspoloženi Rogić

U prvom poluvremenu nije nedostajalo prilika, ali mreže su mirovale. Lovre Rogić je s par odličnih intervencija zaustavio pokušaje Nike Domjanića i Marka Stolnika, a najopasniji u redovima gostiju bio je Michele Šego, koji je konstantno donosio loptu naprijed.

Kod Šibenika je većina napada išla preko Amera Hiroša. On je u 35. minuti zamalo postigao jedan od najljepših golova sezone. Driblao je prema golu s lijevog boka, namjestio se na desnu nogu i lobom prebacio Olivera Zeleniku, ali lopta je završila na prečki. 

Teklić unio svježinu, Brodić potvrdio pobjedu

Mario Kovačević povukao je ključni potez utakmice u 68. minuti kada je u igru ubacio Tonija Teklića, koji mu se ekspresno odužio. Teklić je jedan ubačaj majstorski prsima preusmjerio prema Franu Brodiću, koji pogađa stativu, a Dimitar Mitrovski posprema loptu u prazan gol.

U 86. minuti Varaždin je ubojitom kontrom postavio konačni rezultat. Šibenik je bacio sve karte u napad, što je iskoristio Leon Belcar, koji je pobjegao po desnom boku i idealnim niskim centaršutom pronašao Brodića, koji je lako pogodio gol Šibenika, prenosimo s portala Index.hr.

Iz kategorije: Sport