Datum objave: 23. Listopad 2022

MEMORIJAL DRAŽENA PETROVIĆA / Hrvatska boksačica Ivana Habuzin proslavila rođendan Dražena Petrovića osvajanjem treće titule svjetske prvakinje

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska boksačica Ivana Habuzin proslavila je svoj 33. rođendan i 58. rođendan Dražena Petrovića osvajanjem treće titule svjetske prvakinje. Pobjedom nad Dianom Prazek na Dražen Petrović Memorial Fight night u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku, Ivana je ispisala povijest. Postala je najuspješnija hrvatska boksačica, a nadmašila je i sve boksače, svih vremena. Osvojila je WBC-ov Silver pojas i tako postala prva izazivačica svjetske prvakinje Jessice McCaskill u velter kategoriji. Pobijedila je jednoglasnom odlukom sudaca.
Meč Habazin – Prazek bio je glavna borba Dražen Petrović Memorial Fight nighta započela je nastupom klape Kampanel koje je otpjevala "Život leti kapetane", pjesmu posvećenu Draženu Petroviću, a Ivana Habazin je izašla u ring u Draženovim dresu s brojem 3 iz vremena kada je igrao u New Jersey Netsima. Među Ivaninim navijačima bila su Draženova majka Biserka i brat Aleksandar Petrović. Ivana je Draženovoj majciu uručivanjem posebni WBC pojasa, a ona je joj je za uzvrat poklonili Draženov srebrenjak. Nakon toga publika je u prepunoj dvorani u Zaboku uglas pjevala „Sretan vam rođendan”.

Iz kategorije: Sport