Datum objave: 28. Rujan 2022

KOŠARKA / Aco Petrović predstavio svoj program spašavanja hrvatske košarke, ali nije uspio pronaći izbornika reprezentacije. Nema ništa ni od šibenskog tandema Petrović – Spahija.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Aco Petrović, predstavio je jučer na inauguraciji na dužnost sportskog direktor Hrvatskog košarkaškog saveza, svoj program spašavanja i reafirmacije hrvatske košarke utemeljen na stručnoj dubinskoj analizi njenog stanja i potencijala. Petrovićev program očekivano je ambiciozan i borben, a po ocjenama stručnjaka i realan, no pojavio se problem. Naime nitko od trenera na koje se računalo, nije prihvatio ponuđenu dužnost izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije. To mjesto nije prihvatio ni Neven Spahija tako da nema ništa ni od priželjkivanog šibenskog spasilačkog tandema Petrović – Spahija.
Aco Petrović za sada nema rješenje za taj problem, no ima dva plana kako početi raditi i ostvarivati planove koje je postavio, dok se ne pronađe pravi izbornik koji će dugoročno raditi na stvaranju nove reprezentacije Hrvatske dostojne njene stare slave i uspjeha.

Foto: Hrvatski košarkaški savez / Marin Sušić

Iz kategorije: Sport