Sidebar Menu

Datum objave: 29. Svi 2022

SPORT I PROMOCIJA ŠIBENIKA / Na jutrošnjem polumaratonu 4 tvrđave sudjeluju trkači iz cijele Hrvatske, ali i iz svijeta

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta otvorio je jutros Polumaraton 4 tvrđave - međunarodnu atletsku utrku,čija je staza koncipirana tako da spaja sve 4 šibenske tvrđave . Trči se 21.098 metara sa startom i ciljem na šibenskoj rivi, te stazom koja obuhvaća sve 4 šibenske tvrđave - staza je koncipirana tako da spaja sve 4 tvrđave od kojih je jedna, tvrđava sv. Nikole, UNESCO-v spomenik i nalazi se u zaštićenom prirodnom području značajnog krajobraza Kanal-Luka u Šibeniku. Završetak utrke - uspon na tvrđave Barone i Sveti Mihovil najzahtjevniji je dio utrke. Start utrke je u 9:00 sati u nedjelju, 29. svibnja 2022. Svima kojima je polumaraton preveliki izazov ili imaju drugačije planove, namijenjena je utrka na kilometara. Šibenska riva i Trg Pavla Šubića idealna su polazna i završna točka. Oko 10.30 sati kroz cilj su prošli prvi trkači.

Na tom polumaratonu sudjeluju trkači iz cijele Hrvatske te iz još nekoliko zemalja svijeta.

Nisu baš svi u Šibeniku bili oduševljeni tim polumaratonom. Mnogi vozači su bili ljuti jer se središtem grada i okolnim ulicama nije smjelo voziti do podneva.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.