Datum objave: 06. Travanj 2022

SKRADINSKA REGATA KRSTAŠA / ACI marina Skradin i jedriličarski klub "Kon-Tiki" regatom na Prukljanskom jezeru otvorili nautičku sezonu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Skradinskom regatom krstaša koja je održana na Prukljanskom jezeru ACI marina Skradin i jedriličarski klub "Kon-Tiki Sailing Croatia" otvorili su ovogodišnju nautičku sezonu u atraktivnom akvatoriju Šibensko - kninske županije. Na drugoj Skradinskoj regati krstaša sudjelovalo je 12 jedrilica s 95 članova posada iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke, koji su se natjecali u kategorijama Lake racer i Lake cruiser. Pobjedu u kategoriji Lake racer pobijedio je brod "Gringo 3", zadarskog JK "Uskok" sa skiperom Robertom Sandalićem, a drugo mjesto zauzeli su brodovi "Adriatica" i "Mr. J". U kategoriji Lake cruiser najbolji je bio brod "Krka", s posdom slovenskog NC "Rogla" koju je vodio skiper Miha Pučnik.
Skradinska regata krstaša bila odlično osmišljena i relizirana promidžba atraktivnog Prukljanskog jezera kao specifičnog nautičkog odredišta te skradinskog turizma.

Foto: Kon-Tiki Sailing Croatia

Iz kategorije: Sport