Datum objave: 28. Svibanj 2021

VATERPOLO / Budućnost hrvatskog vaterpola rađa se u Šibeniku. Danas na bazenu u Crnici počinje kvalifikacijski turnir za Prvenstvo Europe

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija do 15 godina već je pet dana na pripremama u Šibeniku, a danas na bazenu u Crnici počinje kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo ovog uzrasta (28. – 30. svibnja). U Šibeniku se u nedjelju navečer (23. V.) okupila, a od ponedjeljka počela sa Šibeniku se dakle rađa i kali budućnost vaterpola Hrvatske, jednog od njenih najuspješnijih i globalno najtrofejnijih spotova.
Izbornik hrvatska muška vaterpolska reprezentacija do 15 godina David Burburan u Šibeniku je okupio petnaest najboljih hrvatskih vaterpolo dječaka, a danas će na kvalifikacijskom turniru nastupiti trinaestorica koja su se tijekom priprema izborila za nastup u reprezentaciji. Bez obzira na to koja su dvojica hrvatskih vaterpolskih nada otpala treba zapamtiti sva ova imena jer će ih se spominjati godinama i koja ćemo, sigurno, viđati na pobjedničkim postoljima s medaljama oko vrata:

Nikola Balić (Jug Adriatic osiguranje)
Mauro Dipić (Primorje EB)
Karlo Dragošević (POŠK)
Šime Žilić (Jadrann)
Andro Galić (Jadran)
Bruno Đuho (Jug Adriatic osiguranje
Nikola Prezzi (POŠK)
Bartul Bučević (Mladost)
Josip Kovačević (Mornar BS)
Gabrijel Burburan (Primorje EB)
Ivano Vlahović (Jug Adriatic osiguranje)
Marko Glavinić (Jug Adriatic osiguranje)
Lovre Goleš (Solaris)
Arijan Raci (Zadar 1952)
Roko Padro (Mladost)
Izbornik: Davida Burburana

Na kvalifikacijskom turniru u Šibeniku za nastup na Prvenstvu Europe nadmeću se Hrvatska, Litva, Nizozemska i Njemačka. Hrvatska danas 28. svibnja igra protiv Litve (18 sati), sutra protiv Nizozemske (17 sati), a u nedjelju protiv Njemačke (9 sati). Na Prvenstvo Europe vaterpolista do 15 godina koje se održava od 4. do 11. srpnja u Portugalu idu dvije prvoplasirane ekipe.

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Sport