Datum objave: 27. Travanj 2021

ITF M15 ŠIBENIK OPEN 2021 - Šibenik Open, međunarodni teniski turnir završio bez odjave i zasluženog odjeka, ali bez brige - za njega će se još čuti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Završen je ITF M 15 ŠIBENIK OPEN 2021. odlično organiziran i uspješan i potentan teniski turnir za kojeg je Teniski klub "Šubićevac" zaslužio ne pohvale, nego snažnu i konkretnu podršku. Istina turnir je završio u nedjelju bez odjave pa i zasluženog odjeka, ali to uopće nije važno jer je odrađen sjajan posao koji vraća Šibenik na tenisku kartu svijeta gdje je već, a to ne smije biti zaboravljeni i zanemareno već bio.

Turnir je trajao 11 dana. Održan je u teškim uvjetima  pandemije korone i striktnih epidemioloških mjera. Koliko je usprkos tomu bio atraktivan i potreban svjedoči podatak da je na njemu sudjelovala 64 tenisača iz 18 zemalja među kojima mnogi usprkos mladosti već imaju respektabilna mjesta na ATP ljestvici.

Šibeniku je teniski turnir na Šubićevcu donio i snažnu promidžbu premda je, a to se mora primijetiti bio slabo zastupljen u hrvatskim nacionalnim pa i regionalnim medijima, No, s druge strane zahvaljujući live streaming u najbolji mečevi, šibenski teniski tereni i što sve Šibenik može viđeno je u više od 120 zemalja svijeta onda je nepotrebno više išta za reći kolika je promidžba napravljena u turističkom smislu.

DA SE NE ZABORAVI: ITF M15 ŠIBENIK OPEN 2021 odigran je na teniski terenima TK „Šubićevac“ na Šubićevcu koji su svečano su otvoreni u proljeće 1991. godine. Bili su to prvi sportski tereni izgrađeni u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.

Priznanje za odličnu organizaciju međunarodnog turnira u uvjetima kada se tako nešto doimalo apsolutno nemogućim, a i u normalnim okolnostima zaslužuje TK "Šubićvac" no članovi te sportske obitelji poklonili su se svima koji su im pomogli: javnoj ustanovi i njihovom ravnatelju Andriji Španji koji je odlično pripremio sve one koji su sudjelovali na održavanju terena (Darko Nakić, Josip Štimac i Tomislav Zorica plus čistačice) i koji su odradili lavovski posao. Veliko hvala i čelnim ljudima grada (gradonačelnik Željko Burić i direktor turnira, dogradonačelnik Paško Rakić) Šibenika koji su prepoznali važnost ovakvih turnira i zajedno u suradnji sa HTS-om i TK Šubićevac uspješno organizirali ovakav događaj. Posebno zahvaljujemo timu TK Šubićevac i to: Ana Marija Banić, Klara Banić, Boris Drča, Mario Dražić, Isabelle Baranović, Andrea Pera, Jadran Jurković, Sanja Gašperov, Jadran Radovčić, Fabijan Šprljan, Petar Baranović, Mario Škaro, Antonela Šupe, Ornela Šupe, Marijeta Škaro, Lucija Zoričić, Keira Šupe, Dinko Karađole, Luka Živković. Svi su bili vođeni od strane zamjenice direktora turnira Ive Čogelja Juras koja je odradila strašan posao i sve od prvog trenutka držala pod kontrolom. Za kraj zahvaljujemo se na važnoj pomoći od strane izvršnog direktora HTS-a Vladimira Jovanovskog koji je sa svojim savjetima pomogao svima. Isto tako hvala svima koji su došli i uveličali turnir pa tako pozdravljamo i dva dopredsjednika HTS-a Franca Reginu i Nevena Nakića. Teško je i nemoguće nabrojati sve koji su došli i pomogli ali nadamo se da nikog nismo zaboravili. Za sam kraj naša nagrada je više nego uspješna organizacija koja se može i vidjeti u izvješću supervisora koji je izvještaj poslao u ITF. Igrači nam se i dalje zahvaljuju na odličnoj organizaciji i nadamo se da ćemo uskoro ponoviti ovaj turnir.

Iz kategorije: Sport